Po co Ci 750W?
Kup XFX Core 550W max.
Myślę, że do 4,0GHz spokojnie Ci się uda.
Po co Ci 750W?
Kup XFX Core 550W max.
Myślę, że do 4,0GHz spokojnie Ci się uda.
W maliny Cie wpędza a Ty łykasz jak bocian żaby.Kręć na tym zasilaczu i nie słuchaj bzdur bo kupisz zasilacz(już gotowy byłeś 300zł wywalić) a się okaże że i tak się wiele nie podkręci.Dużo zależy od Płyty gł i od proca.
Zasilacz masz mocny a że nie firmowy to mały szczegół.Jak już nie wierzysz w Swój zasilacz to zacznij od sprawdzenia napięć jakimś programem,może być ,OCCT’’
Spoko, może być i tak, ale jeśli coś się stanie, to nie będzie na mnie.
Ja bym nawet tego zasilacza nie podłączył
Może być
Mam identyczny zasilacz jak autor tematu,dwie linie 12v w sumie420Watt
Od roku mój E8400 chodzi na 4Ghz i żadnych spadków napięć nie ma.
Spoko, też go miałem. I dlatego zostałem zmuszony do kupna nowego PCta
Jak zamontować ten mój nowy cooler? ewentualnie jak kręcić na obecnym zasilaczu?
Jest instrukcja na pudełku jak zamontować.
Ja bym na obecnym zasilaczu nie kręcił. Ale jeśli chcesz, to podnoś mnożnik, potem stresuj, zobacz czy nie ma żadnych błędów i tak do skutku.
możesz jaśniej jak dla blondynki :)??
Bios -> Podnosisz mnożnik (multiplier)
jeszcze jedna sprawa jeśli chodzi o zasilacz bo widzę tutaj że co poniektórzy piszą że ten który posiadasz jest ok ja posłałem ci linka widziałaś sam jakie przekręty robią z zasilaczami i nie darmo wylądował on na czarnej liście zasilaczy ktoś kto nie ma na nim spadków napięć niech się tak do końca nie czuje bezpieczny o swój sprzęt ciekawe jak zachowa się przy różnego rodzaju skokach napięcia które dosyć często mogą się zdarzają lub choćby podczas burzy wiem na własnym przykładzie że na listwie niestety nie zawsze można polegać ja miałem markową zadziłała ale za późno gdyby nie zasilacz cały sprzęt poszedłby z dymem tak jak głośniki do kompa i wieża które też pod ta listwę były podpięte pamiętaj jeżeli kupisz dobry zasilacz to będzie to jednorazowy wydatek nie będziesz go musiał co chwie wymieniać
– Dodane 15.09.2011 (Cz) 17:42 –
a co do procka jeżeli chcesz go kręcic to potrzebujesz chłodzenia bo na chłodzeniu boxowym od phenoma które i bez kręcenia chałasuje jak traktor procka nie podkręcisz
Też może się tu podłącze , posiadam tego samego proca i równiez zastanowiałem się nad OC . Lecz nie wiem czy różnica będzie jakaś spora przy normalnym funkcjonowaniu :)Zasilacz Fractal design integra 500W , a płyta główna asus M2n68 plus sata 3gbs ddr2 1066 , coolerek arktic cooler 7 pro !Macie jakiś sprawdzony poradnik co do podkręcania , bo nigdy wcześniej tego nie robiłem ??
Ja tam różnicy nie widzę, dlatego na stałe mam ustawione domyślne ustawienia + C&C
Aha , no też mi się tak wydawało , a pozatym jak proc kręcony to gwarancji nie ma a tak jest na 3 latka
Jak to nie ma gwarancji? Pierwsze słyszę…
Właśnie wyczyściłem kompa od środka odkurzaczem i mam 45C - więc myślę że przyczyną temperatury był kurz lub brud.
Gdzie w biosie ustawia się te kręcenie? jest jakiś inny sposób niż bios?
Stary. Uwierz mi. Z tym zasilaczem nawet nie próbuj, bo spalisz kompa.
ja na moim AMD phenomie 955 nie podkręcony na boxowym mam śr 42 a w stresie do 65 dochodzi przy włączonych 2/3grach naraz ;D
tylko mi nie mów że będziesz go kręcił na tym zasilaczu i na boxowym chłodzeniu bo albo go zjarasz albo ci odfrunie