Aplikacja nie została właściwie uruchomiona 0xc000007b


(Tomeksz104) #1

Witam,

Otóż pierwszy raz napotkałem się z takim błędem w moim systemie. Kupiłem nowy dysk twardy, zainstalowałem system, próbuje włączyć aplikacje, która na wcześniejszym dysku, działała, a tu wywala taki błąd:

 

 

Aplikacja nie została właściwie uruchomiona 0xc000007b

 

trochę szukałem na ten temat ale nic nie znalazłem, posiadam Windows 7.

Wyniki z OTL:

http://wklej.to/sQKct

 

Jest to nowo zainstalowany system, wraz z nowym dyskiem, zdziwiłem się że wogóle jakieś błędy są, tamten dysk to już staruszek, jednak ze wzglądu na jego pojemnośc musiałem wymienić, ale do tematu, prosił bym o pomoc.


(Atis) #2

W logu nie widać infekcji.

Zainstaluj Service Pack 1 (903.2 MB) i Internet Explorer 11


(Tomeksz104) #3

Service Pack troche się bedzie ściągał więc jutro się wypowiem czy pomogło czy też nie


(Bogdan_G) #4

To nic nie daje, żeby skopiować foldery danej aplikacji i próbować uruchamiać tą aplikacje na nowo postawionym systemie. Gdybyś sklonował wszystko, co miałeś na dysku, to by był inny śpiew.

Obawiam się, że bez poprawnego zainstalowania aplikacji, nie uda się uruchomić exe z folderu. Trzeba pobrać aplikację, czy uruchomić z płyty. To dotyczy ustawień systemowych, wpisów w rejestrze, rejestracji bibliotek i wiele innych spraw.


(Tomeksz104) #5

Service Pack 1 oraz Internet Explorer nic nie dało, nadal ten sam błąd.

Probowałem jeszcze z programami .net framework oraz visual c++ jednak też nic nie dały.


(Bogdan_G) #6

Konkretnie, jaka to aplikacja. Wklejane foldery tej tajemniczej aplikacji, czy uruchomiony kreator instalowania?


(Damian Szorc) #7

Instalowałeś tę aplikację czy po prostu ją skopiowałeś z wcześniejszego dysku? Bo jeśli to drugie to zgadzam się z @Bogdan_G


(errata72) #8

To zgadujemy dalej. System 64 bit a tajemnicza aplikacja 32 bit.