Witam
Korzystam z komunikatora AQQ ale tylko z protokołu GG
I mam problem związany z tym ze czasami nie widze “uaktualnień” opisów u osób GG.
Koleżanka widzi nowy opis a ja jeszcze stary
Co jest nie tak ?
Witam
Korzystam z komunikatora AQQ ale tylko z protokołu GG
I mam problem związany z tym ze czasami nie widze “uaktualnień” opisów u osób GG.
Koleżanka widzi nowy opis a ja jeszcze stary
Co jest nie tak ?
Jaką masz wersję AQQ? Czy masz włączone bezpośrednie połączenia p2p z siecią GG?
mam P2P
wersja 1.4.8.166
Tak było od zawsze, czy pojawiło się od jakiegoś czasu?
Nie wiem czy było wcześniej bo dopiero 3 dni temu to “odkryłem” 
Ciężko powiedzieć co jest przyczyną. Sprawdź jeszcze ustawienia firewalla.
Dodam jeszcze, że linia 1.x komunikatora AQQ przestaje być rozwijana. Trwają właśnie beta-testy nowej linii 2.x, która jest tworzona od podstaw i będzie rewolucyjna. Jeśli więc ten błąd Ci bardzo nie przeszkadza, to poczekaj na wydanie stabilnej wersji AQQ 2.0, która nie powinna mieć już tego błędu.
poczekam … 
AQQ ma takie bugi i to normalne.
A wersja 2.x będzie miała gorszą obsługę protokołu GG niż wersja 1.x.
O proszę, a skąd takie informacje?
Informacja numer 1: z własnego doświadczenia.
Informacja numer 2: AQQ 2.x będzie miało obsługę GG poprzez transport. Tłumaczyć dalej nie trzeba…
1: Fakt, ale wersja AQQ 1.x nie jest już rozwijana.
2: Mylisz się. Transporty też będą, ale podstawą są pluginy sieciowe zapewniające pełną zgodność z siecią macierzystą, w tym GG. Na razie jednak te funkcje nie działają, ponieważ obecnie autor skupia się na usuwaniu błędów w wersji beta. Nowe funkcje będą dodawane z czasem, aż do ukazania się wersji stabilnej.
Czytaj dokładnie: pluginy sieciowe będą w formie transportów. Więc jak sobie nie wyobrażam, jak można połączyć dwie rzeczy, a mianowicie: pełną obsługę + transport.
Obecna wersja beta wymaga jeszcze ogroomu pracy, i nieprędko ujrzymy wydanie stabilne. I nieraz się rozczarujesz.
Możliwe, ale poczekamy - zobaczymy. Ja i tak nie wrócę do Gadu-Gadu. Obecnie też nie działa w wersji 1.x transfer plików i obrazków do GG i jakoś żyję.
obrazki działają
tylko wyłącz firewall’a