Ati Catalyst(?) i pulpit


(-Mike-) #1

Witam, mam następujący problem: zainstalowałem sobie najnowsze sterowniki ze oficjalnej strony Ati oraz centrum Catalysta. Wszystko ładnie pięknie, lecz po resecie komputera, kiedy system kończy się ładować, tapetę już widać, lecz nagle przez pulpit przejeżdza szary pasek, i zmienia ją na chropowatą, tak jak bez AA. Ikony znikają, i kiedy chcę kliknąć i przeciągnąć myszkę, pokazuje mi się kursor braku dostępu international_forbidden_symbol.gif


(Tomek Zamlynny) #2

odisnatluj sterowniki Trybie awaryjnym


(adam9870) #3

Na pewno odpowiednie sterowniki ściągnołeś :?

Odinstalowywałeś stare i potem nowe zainstalowałeś ? Czy też aktulizowałeś sterownik ?


(-Mike-) #4

Aktualizowałem je. Sterowniki na pewno dobre :wink:


(Patricko) #5

Użyj tego programu do odinstalowywania sterowników:

:arrow: Driver Cleaner 3.3

Potem zainstaluj najnowsze wersje sterowników jakie się ukazały.


(Zbych ) #6

Driver nie daje rady z najnowszymi , sam sie wczoraj pokusiłem na catalisty 6.4 i odrazu żałowałem, poprostu nie nadają sie do starszych kart (moja 9550) cuda sie działy po zainstalowaniu , odrazu straciłem pulpit i tapete, próba odinstalowywania kilka razy konczyła się niepowodzeniem , tak w kółko kilka razy instal i deinstal , za którymś razem sie udało , potem dopiero urzyłem jeszcze driver cleaner i CCleaner w koncu udalo się zainstalować prawidłowo starszą wersje chyba 5.6, najwięcej w nowych sterach mąci CCC , jeżeli nie pozbędziesz sie całkowicie jego wpisów rejestrowych to instalacja starszych sterów również konczy sie zonkiem