Napisał wcześniej że już nie jdą ani o milietr :roll:
To zostaw 400/206 jak dziala stabilnie i bez bledow
Po rożnych kombinacjach doszedłem chyba to najbardziej optymalnego ustawienia tj. 400/204
Wynik w 3dmark 03:
Przed: (250/200)
2406
Po podkręceniu grafiki: (400/204)
3035
Po max podkręceniu grafiki (451/204)
3149
Czy ten wynik jest zadowalający ?? (nie znam się na tym)
Raczej tak… wiadomo lata swietlnosci tej karty minely wiec wynik nie jest zly a Ty sobie ja ladnie podkreciles. Wynik jest o 600pkt wiekszy po podkreceniu wiec dosc duzo. :mrgreen: :mrgreen: Moim zdaniem zadowalajcy bo karta juz nie jest przy tych technologiach z najwyzej polki… no i w gre wchodza pozostale podzespoly
Też tak myślę.
Przyjrzałem się ustawieniom domyślnym i okazało się że normalnie karta pracuje na 249/195 (tak pokazuje 3Dmark)
Pamięć więc poszła praktycznie o 10 do góry
Myślę, że to dobry wynik zważywszy na to, że
Ja też miałem wersje z 256mb ramu i jakoś lepeij się podkręciła ;]
Już raz to pisałeś, myślę, że wszyscy załapali i nie musisz się powtarzać…
Btw. słyszałeś, że każda karta kręci się inaczej? Jeśli jedna poszła więcej to nie znaczy, że inna pomimo, że jest z tej samej serii pójdzie tyle samo.
heh,
kazdy wynik jest zadowalajacy, jesli sam do niego doszedles
tez mam sapphire r9550 256mb/128bit na samsungach 5ns- sprawdz pamieci, czasem zdazaly sie hynix’y 4ns, ‘‘malowane’’ na samsungi
rdzen powinien pojsc wyzej, jesli wymienisz tego swiecacego swierszcza na cos normalnego, pamieci nie wymagaja niczego- nie grzeja sie za silnie i wystarczy podmuch z wentyla gpu,
w ati tool, w zakladce memory sprawdz timingi, pierwotne sa wyzylowane, wiec je popusc i wtedy 250mhz powinny poleciec
max, co wyciagnalem to 510/255 (510 ddr), do gier 480/240, do bench. 284/255 - 3dm03 -3630pkt
Mam jeszcze jedno małe pytanie.
Chce przerobić 9550 na 9600 na stałe (czyli po prostu wgrać bios z 9600)
i teraz moje pytanie
Który bios wgrać ??
http://www.techpowerup.com/bios/
Od Ati czy od Sapphire ??