Audacity problem z nagrywaniem gitary

Mam problem z programem muzycznym Audacity 1.2.6.

Otwieram sobie nagranie w Audacity i chce do niego dograc gitare.

Gdy nagranie mam wciagniete do audacity i wciskam nagrywanie to nie slysze tej sciezki ktora otworzylem w audacity.

Co zrobic zebym przy nagrywaniu slyszal pozostale nagrane/wciagniete sciezki do audacity?Mam jeszcze jeden problem:

Gdy wlaczam nagrywanie to nagrywa mi to co gram na gitarze(jest podlaczona przez kabel) i to co slucham,czli sciezke ktora juz wczesniej wciagnolem i ktora jest juz nagrana.(chyba mnie rozumiecie)prosze o pomoc.

Witaj,

Najprościej w menu wybierz Edycja -> Ustawienia i w zakładce Audio I/O zaznacz opcję “Odtwarzaj inne ścieżki podczas nagrywania nowej” - to powinno umożliwić nagrywanie z odsłuchem wcześniej zaimportowanych/nagranych partii.

Najprawdopodobniej jako źródło dźwięku masz wybraną opcję “What You Hear”. W górnym oknie programu nad ikonami, które służą edycji dźwięków, znajdują się dwa suwaki: “Wzmocnienie wyjściowe” (ikonka głośnika) i “Wzmocnienie wejściowe” (ikona mikrofonu) - obok masz wysuwane pole, które służy do określenia, skąd ma być nagrywany dźwięk - ustaw w nim “Line In” lub “Mic” w zależności od tego, czy nagrywasz przez mikrofon czy przez wejście liniowe… Mam nadzieję, że to rozwiąże i ten problem… :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Jesli chodzi ci o to wysuwane pole to wogole ono mi sie nie wysuwa;/ A na starym kompie wysuwalo sie i dzialalo normalnie.O to screen:

http://img181.imageshack.us/my.php?image=beztytuuq.jpg

Ale mysle ze cos trzeba w komputerze zmienic.Co wy na to?

aviq123 ,

Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Hej,

Na początek sprawdź przyporządkowanie odpowiedniej karty dźwiękowej do programu. Zrobisz to wybierając tak jak poprzednio menu Edycja -> Ustawienia i zakładkę Audio I/O - w “Odtwarzanie” i “Nagrywanie” wybierasz odpowiednie urządzenie… Zatwierdzasz i uruchamiasz program jeszcze raz…

Jeśli to nie naprawia problemu wejdź do panelu sterowania i w aplecie “Dźwięki i urządzenia audio” wybierz zakładkę głośność i kliknij przycisk “Zaawansowane” z grupy “Głośność urządzenia”. W “Play Control” wybierasz “Opcję” i “Właściwości” , zmieniasz pole na “Nagrywanie” i zatwierdzasz OK - teraz wybierasz, który rodzaj wejścia ma być rejestrowany domyślnie…

Po tych zabiegach przetestuj, czy wszystko działa jak należy… Jeśli nie, to być może problem leży w zainstalowanych sterownikach do dźwiękówki - może by je przeinstalować - bądź w samym programie - jego też można spróbować odinstalować i zainstalować po restarcie jeszcze raz…

Pozdrawiam,

Dimatheus

Start->Wszystkie programy->Akcesoria->Rozrywka->Regulacja głośności->Opcje->Właściwości->zaznacz nagrywanie i w sekcji pokaż następujące sterowniki głośności zaznacz, co odpowiada.