Avant Browser, brak internetu


(system) #1

Witam

mam nietypowy i dziwny problem bo szczerze mówiąc nie wiem jak to w ogóle możliwe.

Wczoraj miałem normalnie internet. używam głównie przeglądarki Avant Browser (nakładka na IE).

wczoraj zainstalowałem jej najnowszą wersję i było ok. wyłączyłem PC-ta na noc i rano jak włączyłem komputer o dziwo w Avancie nie było internetu. przy próbie wejścia na jakąkolwiek stronę wyświetla się komunikat:

co dziwne w Internet Explorerze (mam wersję 7.0) internet jest normalnie. w Firefoxie i Operze tak samo.

nie wiem czego to może być wina. nie zmieniałem nic w przeglądarce Avant

odinstalowałem najnowszą wersję i zainstalowałem tą co miałem poprzednio i jest to samo.

spotkał się ktoś kiedyś z takim problemem?


(system) #2

Plik exe Avant Browser uległ zmianie, więc rozwiązania swojego problemu szukaj w ustawieniach Twojego firewalla, bądź anty - spyware.


(system) #3

zainstalowałem sobie inną nakładkę na IE - Maxtorn i jest ten sam błąd.

wina leży więc po stronie IE a nie nakładek co nie zmienia faktu że nie wiem jak to naprawić.

firewalla wyłączyłem całkowicie i nadal to samo


(system) #4

IE >>> Narzędzia >>> Zarządzaj dodatkami >>> Włącz lub wyłącz dodatki >>> Pokaż - Dodatki obecnie załadowane w przeglądarce IE i sprawdź czy na liście znajduje się Avant Browser (Maxtorn) i czy jest włączony.


(system) #5

teraz to już w ogóle IE nie działa. a tylko zrestartowałem jeszcze raz system

po wpisaniu w IE7 dowolnego adresu strony zamiast adresu strony w pasku adresu wyskakuje:

nie wiem skąd ten trzeci slesz /

a w dodatkach nie ma ani avanta ani maxtorna

nie zależałoby mi na tym aż tak bardzo ale w Avancie mam dużo stron dodanych do ulubionych a nie mogę importować tego do FF bo Avant nie zapisywał ulubionych w folderze tylko we własnych plikach

poza tym teraz programy korzystające też z internetu np przy aktualizacjach raportują błąd połączenia z internetem