Avira AntiVir Personal - powolne pobieranie pliku


(Tomek141292) #1

witam!

Zainstalowałem Avira AntiVir Personal - Free Antivirus 8.1.0.295 , a wcześniej miałem zainstalowanego Noda 32. Problem polega na tym ,że kiedy miałem noda plik z rapidshare pobierał mi się z prędkością 125KB/s , a teraz pobiera maksymalnie 85KB/s :frowning: macie jakieś propozycje jak temu zaradzić bo nie mam ochoty na nowo instalować Noda. Dzięki :slight_smile:


(Anna Wegrzynowska) #2

Pogrzeb w jego ustawieniach czy czasem nie limituje pobierania


(Tomek141292) #3

A mógłbyś mi powiedzieć w jakim jest to "dziale" w ustawieniach??


(ybu) #4

A czy jesteś pewny,że NOD został odinstalowany całkowicie?Sprawdź np.Start=>Panel sterowania=>Centrum zabezpieczeń i rozwiń zakładkę Ochrona przed wirusami(co tam pisze,czy o jednym antywirusie czy o przynajmniej jednym).


(Tomek141292) #5

Jest tylko Avira http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 6509f.html


(ybu) #6

Może ta strona coś Ci pomoże? http://antivir-polska.info/faq/

A swoją drogą to nie możesz wymagać,aby transfer był zawsze wysoki.Z tym jest różnie w zależności od pory dnia.


(Tomek141292) #7

Już skonfigurowałem program według tej strony http://antivir-polska.info/faq/ i nic to nie dało. Wiem że transfer nie zawsze jest wysoki ,ale na rapidshare nigdy mi się tak nie zdarzyło. Chciałem dodać , że nie tylko ja tak miałem taki problem spójrzcie na komentarz użytkownika yapek w komentarzach prawie na samym dole http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=19 ... #komentarz


(Kolmar) #8

Sprawdź usługę Qos czy masz włączoną oraz we właściwościach połączenia sieciowego.


(StG 44) #9

Spróbuj zrobić tak : nie patrz na prędkość pobierania ,tylko zmierz czas pobierania tego samego pliku z włączonym ,a później wyłączonym AntiVirem ,według mnie te 2 czasy powinny być takie same .


(Tomek141292) #10

Dzisiaj usunąłem Avire i zainstalowałem Noda 32 , ale niestety problem pozostał :frowning: tyle ,że teraz pobiera jeszcze wolniej 60KB/s. Czy takie wolne pobieranie może być spowodowane z zapchanym serwerem rapidhare, albo to może coś od neostrady , a może wirusy :?: Pomocy bo zaczyna mnie denerwować ten wolny transfer [-o<

ps. Sory że dopiero teraz odpisuje :slight_smile:


(Kolmar) #11

Przeczyść bufor dns.

Start -> uruchom -> cmd

ipconfig /flushdns