Bad_system_config_info problemy z uruchomieniem windows7


(Mishello) #1

Witam,

mam problem z uruchomieniem systemu windows. Wyskakuje mi informacja BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO. jakis rodzaj błedu 0x000000074.

Przyznam się że przed ostatnim zamknieciem systemu troszke chyba nagrzebałem w poleceniu msconfig. z tego co pamietam, zmieniłem: msconfig->rozruch->windows7 - i tutaj zmieniłem we właściwościach zaawansowanych liczbe procesrorów na 2 oraz co chyba najważniejsze - liczbe pamięci na 256! !!

Obecnie wyskakuje mi niebieski ekran przy uruchamianiu… jak mam to naprawić…??? prosze pomóżcie jak najszybciej


(Atis) #2

Po uruchomieniu komputera F8 i Ostatnia znana dobra konfiguracja:

http://windows.microsoft.com/pl-PL/wind … figuration


(Mishello) #3

probowałem, nic z tego


(Atis) #4

F8 -> Napraw komputer -> Przywracanie systemu


(Mishello) #5

ale co potem, bo przywracanie systemu nic nie daje…


(smerf45) #6

A spróbuj płyty instalacyjnej windowsa-użyj opcji :napraw komputer


(Atis) #7

F8 -> Napraw komputer -> Wiersz polecenia

Ostatni post:

[http://www.fixitpc.pl/topic/10665-blad- … __p__78124](http://www.fixitpc.pl/topic/10665-blad-bad-system-config-info/page view findpost p 78124)


(Mishello) #8

:smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

sam sobie juz problem naprwaeilem po swojemu.

otóż, może na okrętkę, lae warto było, zaden plik nie został usuniety.

ZROBIŁEM TO NASTĘPUJĄCO:

  1. Za pomoca opcjji zawartych w narzedziu przywracanie systemu, przeniosłem pliki z dysku D na dysk E. Dysk C(systemowy) nie był ruszany.

  2. nastepnie zainstalowałem na dysku D( z którego dane przeniosłem na inny dysk) system windows 7

  3. miałem wtedy dwa systemy: windows 7 na dyskuC oraz windows7 na dysku D

  4. uruchomiłem więc system z dysku D, ten nowo zainstalowany, na szczescie wystartował bez problemu

  5. teraz URUCHOM => msconfig

  6. w zakładce rozruch zmieniłem system zainstalowany na dysku c: jako system domyślny

  7. nastepnie usunąłem w opcji rozruchu system zainstalowany na dysku D

  8. teraz przystąpiłem do naprawy błędu, czyli w zakładce rozruch->zaawansowane ustawienia, zmieniłem liczbe procesorów na 4, oraz odznaczyłem ilosc pamięci do rozruchu(CZYLI TO BYŁ TEN BŁĄD PRZEZ KTÓRY SYSTEM NIE CHCIAŁ SIE URUCHOMIĆ).

  9. Zapisałem zmiany i uruchomiłem ponownie komputer - wszytsko działało poprawnie, bez zarzutów! !!

  10. na końcu sformatowałem dysk D;

=D =D =D =D :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: =D =D =D =D =D =D =D =D