Pomimo przeskanowania av/Avast, Arca Online/ i as /Spyware Doctor, Spyware Terminator/ ( 0 infekcji ), defragmentacji dysków i rejestru, usunięcia niepotrzebnych plików i wpisów do rejestru/CCleaner, Reg Cleaner,Easy Cleaner, TuneUp Utilities 2007, Autologics Disc Defrag./, zarówno przeglądarka /Opera/ jak i foldery lub programy / np. Moje dokomenty lub CCleaner / otwierają się przez kilka minut. W przypadku Md, zamknięcie tego folderu powoduje “blue screen”. Po restarcie / lub ponownym uruchomieniu/ PC pojawia się komunikat :
2.Zapora WinXP jest wyłączona - koliduje z firewallem PCTools
3.Zastosowałem metodę nr 2 z linku powyżej - nie ma Security
u mnie w tym kluczu: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Security
4.W dalszym ciągu próby zminimalizowania okien lub powrotu do pełnych, otwieranie :np Start > Uruchom >… lub inne działania: otwieranie nowej strony /vide link/, programu itp. powoduje zawieszanie się PC - konieczny jest restart.
Aż dziwne , że udało mi się zrealizować Wasze sugestie i wysłać tego posta - co dalej ?
p.s te problemy zaczęły się w dniu dzisiejszym - wcześniej nie miały miejsca
Mnie natomiast interesuje doczesność - czyli : jak usunąć w/w problemy bez stosowania tak radykalnych środków ?
Proszę o rady i podpowiedzi - WWDC jest zainstalowany i działa właściwie - na inne pytania zadane i nie zadane też postaram sie wyczerpująco odpowiedzieć.
O4 - Global Startup: dslmon.lnk = C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon.exe
Jak widzisz , brak w nich sugerowanych w Twoich postach elementów do usunięcia. PC po wszystkich w/w zabiegach zaczął działać normalnie. Jeśli nie macie więcej uwag i propozycji, to temat uważam za zamknięty. Dziękuję wszystkim za życzliwość i pomoc - maruth.