Bardzo wolna praca komputera- co jest przyczyną?

Pomimo przeskanowania av/Avast, Arca Online/ i as /Spyware Doctor, Spyware Terminator/ ( 0 infekcji ), defragmentacji dysków i rejestru, usunięcia niepotrzebnych plików i wpisów do rejestru/CCleaner, Reg Cleaner,Easy Cleaner, TuneUp Utilities 2007, Autologics Disc Defrag./, zarówno przeglądarka /Opera/ jak i foldery lub programy / np. Moje dokomenty lub CCleaner / otwierają się przez kilka minut. W przypadku Md, zamknięcie tego folderu powoduje “blue screen”. Po restarcie / lub ponownym uruchomieniu/ PC pojawia się komunikat :

2007-07-17_175601.jpg - co on oznacza, jak naprawić w/w ?. Log z HJT 2.0 jest czysty

Może to być coś z ramem spróbuj memtestem sprawdzić

spróbuj przeczyta ten artykuł --> http://support.microsoft.com/kb/892199/pl

co prawda ten błąd opisany jest przy kłopotach z zaporą windows, ale jest napisane jak go rozwiązac wiec moze Ci sie uda. powodzenia

1. MemTest - “0” errors

2.Zapora WinXP jest wyłączona - koliduje z firewallem PCTools

3.Zastosowałem metodę nr 2 z linku powyżej - nie ma Security

u mnie w tym kluczu: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Security

4.W dalszym ciągu próby zminimalizowania okien lub powrotu do pełnych, otwieranie :np Start > Uruchom >… lub inne działania: otwieranie nowej strony /vide link/, programu itp. powoduje zawieszanie się PC - konieczny jest restart.

Aż dziwne , że udało mi się zrealizować Wasze sugestie i wysłać tego posta - co dalej ?

p.s te problemy zaczęły się w dniu dzisiejszym - wcześniej nie miały miejsca

Złączono Posta : 17.07.2007 (Wto) 20:57

Inormacje Autostartu: 2007-07-17_205338.jpg

Ja na różne problemy, gdy nie mogę sobie wogóle z nimi poradzić używam REINSTALA :slight_smile: Pomaga w 99 % :slight_smile: Ale to ostateczność.

Mnie natomiast interesuje doczesność - czyli : jak usunąć w/w problemy bez stosowania tak radykalnych środków ?

Proszę o rady i podpowiedzi - WWDC jest zainstalowany i działa właściwie - na inne pytania zadane i nie zadane też postaram sie wyczerpująco odpowiedzieć.

poczytaj

A rejestry? Sprobuj skan z Registry Mechanic.

matio91 - nie znalazłem u siebie tego typu wpisów, nie mniej dziękuję

bretagne - dziękuję , usunąłem ok 400 zbędnych wpisów i nastąpiła wyraźna poprawa ( w/w programy nie znalazły ich)

to sprobuj jeszcze to

• to są moje wpisy 04:

O4 - HKLM…\Run: [WinPatrol] C:\Program Files\BillP Studios\WinPatrol\WinPatrol.exe

O4 - HKLM…\Run: [00PCTFW] “C:\Program Files\PC Tools Firewall Plus\FirewallGUI.exe” -s

O4 - HKLM…\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

O4 - HKLM…\Run: [spywareTerminator] “C:\Program Files\Spyware Terminator\SpywareTerminatorShield.exe”

O4 - HKLM…\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKCU…\Run: [TuneUp MemOptimizer] “C:\Program Files\TuneUp Utilities 2007\MemOptimizer.exe” autostart

O4 - HKUS\S-1-5-19…\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User ‘USŁUGA LOKALNA’)

O4 - HKUS\S-1-5-20…\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User ‘USŁUGA SIECIOWA’)

O4 - HKUS\S-1-5-18…\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User ‘SYSTEM’)

O4 - HKUS.DEFAULT…\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User ‘Default user’)

O4 - Global Startup: dslmon.lnk = C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon.exe

Jak widzisz , brak w nich sugerowanych w Twoich postach elementów do usunięcia. PC po wszystkich w/w zabiegach zaczął działać normalnie. Jeśli nie macie więcej uwag i propozycji, to temat uważam za zamknięty. Dziękuję wszystkim za życzliwość i pomoc - maruth.