Bardzo wolna praca komutera


(Jar1612) #1

Komputer po wyłączeniu i ponownym włączeniu zaczął bardzo wolno pracować. W menadżerze zadań nie widać procesu, który obciążałby procesor. Po prostu komp mieli dyskiem i bardzo wolno odpala aplikacje. Proszę o sprawdzenie loga.

http://wklejto.pl/7064 z góry dziękuję


(adam749) #2

Na początek spróbuj tego.


(huber2t) #3

W logu nic nie widze


(Jar1612) #4

Witam

Co do pierwszego posta oczywiście dzięki za zestaw działań i programów, które bez wątpienia wpływają na pracę kompa ale pewnikiem miesiąca by nie starczyło gdybym chciał odpalić połowę z tego co zaserwowałeś na tak kiepsko działającym kompie. Jak pisałem aplikacje (nawet zwykły plik tekstowy) uruchamiały się z opóźnieniem ok 3 min. Defragmentacje zrobiłem choć nie była potrzebna, jedyne co mnie zastanawia to to iż skandisc nie został przez system dokończony. Poszukam jakichś narzędzi do sprawdzenia dysku, skoro kolega w drugim poście nie widzi problemów w logu. Może problem tkwi w dysku, bo dziś kiedy piszę tego posta komp zachowuje się normalnie (czyli system odpalił się szybko, dysk już nie mieli) Dziwne ale niczego wielkiego nie zrobiłem. Dziękuję za zainteresowanie. A może ktoś już zetknął się z podobnym problemem. Dodam, że dzień wcześniej gdy dołączyłem drukarkę by wydrukować dokument, komp po raz pierwszy miał problemy z wydrukowaniem (dokument oczekiwal na druk) to wcześniej nie miało nigdy miejsca. Zdenerwowałem się zbyt długim oczekiwaniem na druk i zresetowałem kompa i właśnie w trakcie restartu dokument został wydrukowany. Pozdrawiam)


(Radoslaw 91) #5

sprawdż skanerem online np. kaspersky :roll:


(Leon$) #6

To się uruchamia i pracuje u ciebie za każdym odpaleniem kompa

obowiązkowo zrób optymalizacje uruchamiania

http://cybertrash.netarteria.pl/cyber/i ... 378.0.html

:slight_smile: