Bardzo wolno otwierajace się strony - muł


(magdamr) #1

Znów strasznie zwolnił mi komputer i internet. Wiem że miałm zrobić formata i zrobie go za jakiś czas. A narazie może coć w logach nie tak? . Proszę o sprawdzenie

http://www.wklej.org/id/92f99e8bd0

http://www.wklej.org/id/3bc7ff7b57


(huber2t) #2

W logach nic nie widze

Pokaż log z combofix


(magdamr) #3

http://www.wklej.org/id/7aeaa73ab5


(huber2t) #4

Log Ok

Przeczyść komputer Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar mojego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum

lub

Dr.WEB CureIt!

W dniu 28.06.2008 , o godzinie 11:06 został dopisany post przez huber2t

Log Ok

Przeczyść komputer Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar mojego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum

lub

Dr.WEB CureIt!


(magdamr) #5

2 czynnosci wykonałam. Postanowiłam ściągnać ten program curelt bo zkasperskiego często kożystam i nic nie wykryło. Ale sciągnięcie potrwa 50 min pliku który ma 10 mB zpredkością 2,8 kb/s Teraz juz nawet 1:55 pokazuje. To troszke dziwne. To może poprostu cos toya jest.


(Kolmar) #6

Wszystkie usługi zwiazane z netem włączone np. Qos. W opcjach połączenia również ??

Sprawdź czy może łącze nie ma włączonego ograniczenia przepustowości.

Start -> uruchom -> wpisujemy gpedit.msc -> Local Computer Policy -> Computer Configuration -> Administrative Templates -> Network -> QoS Packet Schedule -> PPM na Limit reservable bandwidth -> powinien mieć status "not configured", w innym wypadku PPM na nim i właściwości -> zaznacz nie skonfigurowano.

Naprawa TCP/IP - program WinSockFix - http://www.softpedia.com/get/Tweak/Netw ... kFix.shtml


(magdamr) #7

(Wszystkie usługi zwiazane z netem włączone np. Qos. W opcjach połączenia również )

Niestety nie znam sie na tym i niewiem o co chodzi:( A ztą siecią to opcja ogranicz rezerwowalną przepustowość jest nieskonfigurowano Jak wszystko inne. Predkość przyspieszyła do 16 kb/s jak wyłączyłam utorenta. Nawet strony szybciej chodzą. Może w tym była przyczyna że dwóch rzeczy na raz niemożna ściągać(to utoren mi muli).


(Kolmar) #8

Jaką masz prędkość łącza ?? Sprawdzisz to na http://www.speedtest.pl/


(magdamr) #9

Download: 1010 kbps (126.3 KB/s)

Upload: 695 kbps (86.9 KB/s)

Data: 29.6.2008, 18:34:44

W dniu 29.06.2008 , o godzinie 20:43 został dopisany post przez magdamr

Teraz jest tak: I za każdym razem inaczej czy tak może być? Mam toye 1024

Download: 475 kbps (59.4 KB/s)

Upload: 65 kbps (8.1 KB/s)

Data: 29.6.2008, 20:36:34


(Kolmar) #10

Zablokuj zbędne porty programami Seconfig XP oraz WWDC.


(magdamr) #11

Niestety nie wiem co to są zbędne porty

W dniu 30.06.2008 , o godzinie 9:31 został dopisany post przez magdamr

Czy mam zrobić to co w tym linku na końcu strony?http://forum.programosy.pl/bad-generic-host-process-for-win32-services-vt79489.html Jak nie to proszę o jakiś link lub dokładną instrukcje. Bo nie mam zielonego pojecia :-x


(Kolmar) #12

Dokładnie tak, skorzystaj z tego odnośnika. Jeżeli wystąpią problemy z internetem to w Seconfig XP odznacz opcje Disable SSDP... oraz Do not start IPSEC... i ponownie zastosuj zmiany poprzez przycisk Apply.


(magdamr) #13

Zrobiłam to co wyżej. Strony troszkę szybciej sie uruchamiają

Ale teraz avast wykrył trojana w : C:\videolan082.exe: Win32:Spyware- gen. Poddałam go kwarantannie. Mam nadzieje, że już wszystko biedzie ok.

Jak możecie to sprawdźcie czy już się go pozbyłam oto log

http://wklejto.pl/4492