Battlefield 2 - Problem z odpaleniem gry (błąd)

Więc tak:

Dostałem Battlefielda 2 (oryginalny), zainstalowałem itd. itp. No więc pierwsze 2 dni było ok. I nagle dzisiaj chcę odpalić grę, a tu mi wyskakuje taki napis:

System Windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu.

Mam Windowsa XP. Nie rozumiem, wszystko było ok przez 2 dni aż do teraz… Proszę o odpowiedź.

Aha i dodam, że odinstalowałem i zainstalowałem grę i nadal to samo.

No co, nikt nic nie wie, czemu :? ?

Dodane 15.03.2010 (Pn) 15:21

Więc? Pomoże ktoś?

Witam . Mam podobny problem. Mam Battlefield 2 DeLuxe Edition

Windows XP Home Edition

Intel Core Quad CPU Q6600 2.4 GHz

2 Gb RAM

GForce 8500 GT.

No i gra, przy próbie gry single player, bądź w sieci po prostu, bez żadnego komunikatu, wyskakuje do Windows . Co ciekawe jeszcze troszkę ponad miesiąc temu, gra działała . Grę instalowałem wczoraj i wtedy po raz pierwszy , przy próbie uruchomienia pojawił się błąd - d3dx9_25.dll . No i ten błąd chyba rozwiązałem . Ręcznie doinstalowałem, a właściwie wkleiłem odpowiednie biblioteki . Teraz gra się niby uruchamia, ale przy próbie włączenia konkretnej mapy, czy to w trybie single lub multi, wyskakuje do windows . Na mojej konfiguracji gra kiedyś działała . Nie pomaga ponowna instalacja gry, bibliotek Direct 9c . Nie pomaga zmiana sterowników do karty graficznej(wcześniej gra działała na fabrycznych). Nie pomogło też zainstalowane patcha 1.41 . Gra nadal wyskakuje .

Hmmmm… Po pierwsze Pirks4 stwórz swój temat. A co do pomocy to sproboj tak, odinstaluj z wszystkim, rejestrem itp, i zainstaluj w innej lokalizacji czyli np C:\Program Files\BF2 i tutaj, ewentualnie jezeli orginal to zadzwon do pomocy technicznej jezeli to nie pomoze :slight_smile: i najnowsze patche zainstaluj

Sh4DoW, to zainstalować najnowsze patche :d? To chyba razem z rejestrem odinstaluję i zobaczymy co z tego wyjdzie :?

Ja swój problem rozwiązałem instalując patche . Najpierw patch 1.41, a potem patch 1.5 . Ten ostatni prawie 2 gb :wink:

najpierw odinstaluj z wzmiankami w rejestrze a nastepnie zainstaluj w innej lokalizacji np C;/program files/BATELFFFFFILD ^^ a nastepnie patche