Biały ekran i czerwone paski po bokach


(Sangreal66) #1

Witam.

Przy włączaniu komputera po kilku chwilach wyświetla mi się biały ekran z czerwonymi paskami po bokach. W trybie awaryjnym komputer działa poprawnie. Kompletnie nie wiem co zrobić żeby wszystko znów działało poprawnie. Macie jakieś rady?

Dodane 07.10.2012 (N) 14:01

[-o<


(rgabrysiak) #2

Próbowałeś przeinstalować sterowniki od karty graficznej?


(Sangreal66) #3

Nie za bardzo wiem jak to zrobić. Jestem likiem chodzi o komputery, ale wyszukam w internecie jak to zrobić i postaram się je przeinstalować :slight_smile:


(Marcin1025) #4

podaj podzespoły komputera


(Sangreal66) #5

Komputer:

System operacyjny Windows 7 Home Premium Home Edition

Dodatek service pack systemu operacyjnego -

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Nazwa komputera ADRIAN

Nazwa użytkownika Euro

Płyta główna:

Typ procesora Intel Pentium III Xeon, 2200 MHz

Nazwa płyty głównej Nieznane

Mikroukład płyty głównej Nieznane

Pamięć fizyczna 2936 MB

Typ BIOS’u Nieznane

Magazyn:

Kontroler IDE Intel® ICH9M-E/M SATA AHCI Controller

Dysk fizyczny FUJITSU MJA2250BH G2 (232 GB, IDE)

Dysk fizyczny USB2.0 Flash Disk USB Device (2000 MB, USB)

Napęd dysków optycznych TSSTcorp CDDVDW TS-L633C

Status dysków SMART OK

Partycje:

C: (NTFS) 119236 MB (44094 MB wolne)

D: (NTFS) 118836 MB (14147 MB wolne)

Rozmiar całkowity 232.5 GB (56.9 GB wolne)

Urządzenia wejściowe:

Klawiatura Standardowa klawiatura PS/2

Mysz Mysz zgodna z HID

Mysz Synaptics PS/2 Port TouchPad

Sieć:

Karta sieciowa Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter

Karta sieciowa Realtek PCIe FE Family Controller

Karta sieciowa Realtek RTL8191SE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC (192.168.0.7)

Urządzenia zewnętrzne:

Urządzenie USB Urządzenie kompozytowe USB

Urządzenie USB Urządzenie pamięci masowej USB

Urządzenie USB Urządzenie wejściowe USB

Urządzenie USB USB2.0 UVC WebCam

Bateria Bateria kompozytowa Microsoft

Bateria Bateria Microsoft o metodzie kontroli zgodnej z ACPI

Bateria Zasilacz Microsoft

Przetaktowanie


Właściwości procesora:

Typ procesora Intel Pentium III Xeon

CPUID: nazwa procesora Pentium® Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz

CPUID: nr wydania 0001067Ah

Szybkość procesora:

Częstotliwość taktowania procesora 2195.28 MHz (oryginalny: 2200 MHz)

Pamięć podręczna procesora:

Pamięć podręczna L1 kodu 32 KB

Pamięć podręczna L1 danych 32 KB

Pamięć podręczna L2 1 MB (On-Die, ATC, Full-Speed)

Właściwości BIOS’u:

Data BIOS’u systemowego Nieznane

Data BIOS’u wideo Nieznane

Dodane 07.10.2012 (N) 14:17

czy to wystarczy? :>


(rgabrysiak) #6

Podaj jeszcze jaką masz kartę graficzną. Posiadasz komputer stacjonarny czy laptop? Jeśli ten drugi podaj jego dokładny model.


(Sangreal66) #7

Toshiba

ACPI x64 – based PC

Satellite L500-20 U

PSLS0E 08100UPL - taka nazwa komputera wystarczy?

Karta graficzna: Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family

Posiadam laptopa :slight_smile:


(rgabrysiak) #8

Wejdź na stronę producenta laptopa i pobierz odpowiednie sterowniki do karty graficznej.

Następnie odinstaluj te które masz, zrestartuj komputer i zainstaluj pobrane.

Czy problem występuje od początku czy pojawił się niedawno?


(Sangreal66) #9

Pojawił sie wczoraj, do tej pory wszystko działało poprawnie. Nie było żadnych problemów. Zrobie jak radziłeś, mam nadzieje że wszystko wróci do normy :wink:

Dodane 07.10.2012 (N) 22:15

Niestety problem nie zniknął. Zrobiłem tak jak radziłeś, odinstalowałem sterowniki i zainstalowałem ponownie nowe. Nadal monitor po jakimś czasie robi się biały z czerwonymi paskami. Tryb awaryjny nadal działa poprawnie.

Macie może inne rady? Bardzo potrzebuję go do pracy a tu taki problem ;/