Witam. Niedawno byłem zmuszony na wymianę płyty głównej, z braku większych funduszy zainwestowałem to co miałem (50 zł) i kupiłem od kumpla zupełnie nieużywaną płytę główną z procesorem. Ale po podłączeniu tego zaskoczyło mnie jedno data BIOS’u to rok 2000, także trochę stary. Więc może warto by było zrobić update biosu?
Narazie wszystko mi działa, ale może chociaż tak żeby było warto aktualizować?
Moja płyta to:
Proszę o linka do BIOS’u i programu updejtującego.
Masz internet i nie potrafisz z niego skorzystać, to trochę żenujące, ale cóż żyjemy w świecie gdzie wszystko trzeba podać na tacy Istnieje coś takiego jak strona producenta, na której można wszystko znaleźć, wystarczy na nią wejść.
ale to już sam możesz ustalić. A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że Everest sam wskazał Ci stronę z aktualizacją BIOS’u (ale to tak już na marginesie).
Jeśli wszystko działa jak należy, nie masz żadnych problemów z działaniem komputera, to aktualizacja jest zbędna. Chyba, że planujesz nie wiem, może zmianę procesora na coś wyższego, wówczas wymiana biosu może być konieczna, ale jeśli chcesz aktualizować bios tylko po to aby zaktualizować to mija się to z celem
Dzięki, te BIOS’y które są na stronie producenta wprowadzają tak nieliczne zmiany, że faktycznie update Bios’u nie ma sensu a w najbliższym czasie i tak nie mam zamiaru zmieniać procka, bo na moim zestawie XP działa zaskakująco szybko i stabilnie.