Błąd C:\Windows\system32\nvvsvc.exe

mam laptopa SAMSUNG z systemem operacyjnym Windows 7, po uruchomieniu w dniu wczorajszym na ekranie pojawiła się przysłowiowa czarna dziura z widocznym kursorem myszki i dopiero po dłuższym czasie wszystko niby ruszyło, nie działa jednak bluetooth, na pasku jest przekreślona ikona - brak połączenie choć internet jest, nie otwierają się pliki zapisane w wordzie, nie działają min. klawisze numeryczne i głośność, nie można dostać się do centrum sieci i udostępniania, nie można stworzyć kopii zapasowej, panel sterowania NVIDIA nie reaguje, pojawiają się informacje typu: Instalation of IWbemLocator-CoCreateInstance oraz Ustawienia ekranu NVIDIA nie są dostępne. Użytkownik nie korzysta obecnie z monitora podłączonego do karty graficznej. Nie można dokonać akcji odzyskiwania systemu, nie pomogła też płyta system recovery media, bo nie widać dysków.

Jestem zrozpaczona i bardzo proszę o pomoc - nie znam się na komputerach i przyznaję się że jestem laikiem ale proszę o rady, abym mogła te problemy jakoś pokonać

dziękuję

Instalowano ostatnio jakieś aktualizację? Jeżeli tak, przebiegły one prawidłowo (np.odłączono prąd komputerowi podczas instalacji aktualizacji?)?

o odłączeniu prądu - nie miało miejsca, a aktualizacji nie kojarzę żeby coś miało miejsce :frowning:

Plik nvvsvc.exe oznacza problem ze sterownikiem Nvidia - zainstaluj aktualną wersję i powinno być git :slight_smile:

przez panel sterowania dodaj i usuń programy nie można usunąć NVIDIA sterownik graficzny 266.72 - wystąpił błąd…sterownik mógł już zostać usunięty

pobranie i zainstalowanie nowych sterowników też nie możliwe ze strony nvidia.pl - po skanowaniu systemu pojawia się komunikat:Niestety nie udało się wykryć Twojego układu GPU.

a w między czasie standard:ustawienia ekranu nie są dostępne. Użytkownik obecnie nie korzysta z monitora podłączonego do karty graficznej.

1. sterowniki do grafiki w laptopach ściągamy ze strony producenta LAPTOPA a nie KARTY GRAFICZNEJ.

2. sprawdź dysk programem HD Tune (error scan - health)

Dodane 27.04.2012 (Pt) 22:43

tutaj znajdź swój model i ściągnij sterowniki do grafiki : http://www.samsung.com/us/support/downloads

jeśli w normalnym trybie sie nie uda to w awaryjnym usuń i zainstaluj, napewno nie próbuj instalować z nvidia.com

moja karta to Geforce 315m, usunięte zostały sterowniki, system nie wykrywa tej karty i po podejrzeniu w menadżeże urządzeń pojawia się ikona inne urządzenie – display z żółtym wykrzyknikiem, instalacja ściągniętego paku sterowników ze strony SAMSUNG nie jest możliwa: wyskakuje informacja o nieoczekiwanym błędzie. i co teraz… :frowning: Nie działa również Internet explorer i windows installer

w trybie awaryjnym spróbuj je zainstalować

Witajcie! A co jeśli komputera nie da się odpalić w trybie awaryjnym? Ciągle tylko ten komunikat, a potem czarny ekran. POMOCY! !!

wygląda na padniętą grafike

co trzeba robić? kupić kartę graficzną?

jaki masz zasilacz? masz opcje pożyczyć od kogoś karte?