Błąd explorer.exe przy uruchamianiu system Win7


(Kropq12) #1

Witam,

po włączeniu komputera w normalnym trybie po zalogowaniu użytkownika wyskakuje błąd "Program explorer zakończył swoje działanie..." Mam tylko czarny monitor a na nim kursor. Działą ctrl+alt+del ale już uruchamianie nowych procesów nie działa po wpisaniu jednej literki menadżer się wykrzacza. To samo dzieje się w trybie awaryjnym. Nie mogę nic uruchomić. W trybie "awaryjnym z linią poleceń" otwiera mi się command. Uruchamiałem rejestr i msconfig, wyłączyłem uruchamianie wszystkich usług ale problem nadal występuje. Próbowałem przywrócenia sterowników przez sfc /scannow ale ta opcja jest wyłączona w services.msc (nie uruchamia się). Udało mi się z lini poleceń przeskanować OTL. Wrzucam logi:

Extras: http://www.wklejto.pl/170448

OTL: http://www.wklejto.pl/170450

Problem powstał po zainstalowaniu pakietu ultimate codec. Udało się uruchomić JetClean, wyczyściłem komputer, ale nie udaje się odinstalować kodeków. Przeskanowałem dr. Webem, znalazło kilka trojanów, usunąłem je. Przywracanie systemu nie działa (brak punktów przywracania). Partycja recovery popsuta.

System: Windows 7 Home Premium 64 bitowy.

Ma ktoś pomysł inny niż format? Może ktoś ma plik explorer.exe do build'u 7601


(rgabrysiak) #2

Przeniesione z działu System operacyjny Windows 7.


(Atis) #3

Yontoo, Search Protect by conduit, DealPly, AVG Security Toolbar.

Widać tylko aplikacje typu Adware i nie wiadomo, co przyczyną problemu.

Uruchom Autoruns i odznacz wszystko na karcie Explorer.

Uruchom AdwCleaner i kliknij Usuń.


(Kropq12) #4

Nie podziałało. Dalej to samo.