Błąd przy logowaniu do konta, niebieski ekran, Vista


(system) #1

Witam.

W przeszłości zdarzały mi się co jakiś czas błędy o niebieskim ekranie, ale olewałem je. Dziś od paru godzin nie mogę zalogować się do własnego konta z powodu tego niebieskiego ekranu. Robiłem coś przy kompie, potem ten błąd, reset i jestem uziemiony :confused: Jestem jedynym administratorem, moi starsi mają standardowe konta, każdy swoje, więc muszę pisać z jednego z nich bo po prostu, przy logowaniu od razu mam ten błąd i niebieski ekran. Ale i tak nie moge wykonać żadnych ważnych czynności :confused: Przy logowaniu pojawiły mi się dwa rodzaje błędów:

  1. PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

STOP: 0x00000050 (0xE08447F3, 0x0000000, 0x82688DF0, 0x00000002)

  1. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

STOP: 0x000000A ()x07020452, 0x00000002, 0x00000001, 0x82615FF9)

Nie wiem czy to potrzebne ale podaje:

Mam Vista Ultimate 32 bit.

2 gb ram ddr2

dwie karty grafiki 320 mb Geforce GTS 8800

płyta Asus nForce 680i SlI

procek Core 2 Quad

Coś tam czytałem na necie że coś może być ze sterownikami, programami, jak coś się instalowało. Ostatnio ściągałem jakąś nakładkę do Starforce protection bo ciągle mi się wyświetlało przy wejściu na pulpit. Żadnych innych sterowników itp. Dziś zainstalowałem Prince of Persia, wyszedłem z gry i po jakimś czasie cały problem się zaczął.

Nie znam się aż tak, mam nadzieję, że to wszystko, jakby co w miare możliwości moge napisać coś jeszcze. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.

Pozdro.


(shadow187) #2

Próbowałeś uruchomić kompa z ostatniej znanej konfiguracji?


(Jacob) #3

Producent Laptopa...?


(Technik Elektro) #4

to jest komputer stacjonarny... tryb awaryjny -> konto administratora -> załóż nowe konto z uprawnieniami admina...


(system) #5

Udało mi się w końcu wczoraj wejść przez ten tryb awaryjny. Zmieniłem admina na innego użytkownika, usunąłem rzeczy które mogły wg mnie coś spowodować, ale to nie pomogło. Usunąłem swoje konto, założyłem drugie. Na razie wszystko jest ok, tylko czasami komp reaguje z lekkim opóźnieniem, jakby kilka rzeczy na raz się robiło.

Gdy szukałem wczoraj rozwiązania ściągnąłem jakiś debugger windows, ale na razie wszystko działa, więc nie ruszam.