Błąd przy reinstalce javy, po niewłaściwym odinstalowaniu

Witam ma następujący problem. Mój super inteligenty brat usunął jave, niestety nie przez panel sterowania, tylko usunął w program files folder z javą. Niestety reinstalka nic tu nie pomaga, wyskakują błędy. Dodam tylko że w panelu sterowania > “Dodaj usuń programy” jest wpis z javą niestety nie mam przycisku "usuń :(. Za pomoc serdecznie dziękuje i pozdrawiam. :slight_smile:

Przeczyść rejestr np CCleaner

Jakie błędy ??

kerad136

Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W tym celu proszę użyć przycisku icon_edit.gif

Zignorowanie prośby będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Zrób tak :

1. Usuń wpis z Dodaj/Usuń Programy programem Add/Remove Cleaner

2. Programem jv16power tools usuń wpisy z rejestru

3. Ewentualnie CCleaner poczyść sobie dysk

4. Lubisz hardcore ? Defragmentuj jeszcze dysk - a nuż pomorze ;]

5. Teraz spróbuj instalki

Błąd polega na tym, że komp myśli, że java jest zainstalowana, a kiedy próbuje odszukać ścieżki do javy by ją usunąć wyświetla się że nie może jej odnaleźć.

to problem kerad136 tkwi w rejestrze i musisz go przeczyscic i ewentualnie usunac resztki tam gdzie było instalowane i potem restart kompa i zainstaluj i powinno byc o.k

przeczyściłem rejestr programem jv16power tools i po restarcie kompa przy instalacji javy pojawia się komunikat “INTERNAL ERROR 2753. RegUtils.” Dodam, że wpis w dodaj/usuń programy nadal jest(oczywiście bez “Usuń”) próbowałem wymazać go programem,który polecił mi syaoranv - Add/Remove Cleaner. Ale on nie wynalazł mi javy, no chyba, że coś źle robie.

http://support.microsoft.com/kb/290301

Zastosuj się do tego co powyżej.

Wieeeeeelkie dzięki “jan1” pomogło :mrgreen: Jeszcze raz dziękuje :slight_smile: