Witam ma następujący problem. Mój super inteligenty brat usunął jave, niestety nie przez panel sterowania, tylko usunął w program files folder z javą. Niestety reinstalka nic tu nie pomaga, wyskakują błędy. Dodam tylko że w panelu sterowania > “Dodaj usuń programy” jest wpis z javą niestety nie mam przycisku "usuń :(. Za pomoc serdecznie dziękuje i pozdrawiam. 
Przeczyść rejestr np CCleaner
Jakie błędy ??
kerad136
Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.
Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.
W tym celu proszę użyć przycisku ![]()
Zignorowanie prośby będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Zrób tak :
-
Usuń wpis z Dodaj/Usuń Programy programem Add/Remove Cleaner
-
Programem jv16power tools usuń wpisy z rejestru
-
Ewentualnie CCleaner poczyść sobie dysk
-
Lubisz hardcore ? Defragmentuj jeszcze dysk - a nuż pomorze ;]
-
Teraz spróbuj instalki
Błąd polega na tym, że komp myśli, że java jest zainstalowana, a kiedy próbuje odszukać ścieżki do javy by ją usunąć wyświetla się że nie może jej odnaleźć.
to problem kerad136 tkwi w rejestrze i musisz go przeczyscic i ewentualnie usunac resztki tam gdzie było instalowane i potem restart kompa i zainstaluj i powinno byc o.k
przeczyściłem rejestr programem jv16power tools i po restarcie kompa przy instalacji javy pojawia się komunikat “INTERNAL ERROR 2753. RegUtils.” Dodam, że wpis w dodaj/usuń programy nadal jest(oczywiście bez “Usuń”) próbowałem wymazać go programem,który polecił mi syaoranv - Add/Remove Cleaner. Ale on nie wynalazł mi javy, no chyba, że coś źle robie.
Wieeeeeelkie dzięki “jan1” pomogło :mrgreen: Jeszcze raz dziękuje