Błąd rozwiązywania nazwy DNS - KIS 6.0

Zainstalowałem dzisiaj SP2 i od tego czasu w KIS 6.0 mam takie coś (przy aktualizacji):

KLILK

Jak jest włączony Kasperski to nie działa żadna przeglądarka Mozilla/IE6… Dopiero gdy go wyłączę zaczynają działać :confused:

KIS gryzie się z SP2 czy co? :confused: Jak to naprawić? :slight_smile:

EDIT

Nie wstawiaj tak dużych obrazków bezpośrednio na forum.

Obrazek zastąpiono linkiem.

Sdar

Może systemowy firewall się gryzie?

PS. Google

Może? Wyłączyć go nie mogę :confused:

A ten link to widziałem i… i nie mogę znaleźć :confused:

Błąd dotyczy aktualizacji baz programu,-przeciążone serwery ,a przy automatycznej aktualizacji próbuje się aktualizować nawet gdy nie jesteś w necie po kolei z poszczególnych serwerów stąd ta numeracja.Ręcznie dokonaj aktualizacji jeśli się powiedzie to wszystko cacy…

No właśnie to było ręcznie :confused:

Eh teraz zauważyłem że gdy jest włączony KIS to nawet teamspeak nie działa… jakiś błąd wywala, gdy wyłącze wszystko jest ok… Pewnie jeszcze trochę posiedzę to wyjdzie jeszcze więcej programów które nie działają :confused:

Wychodzi na to że Kaspersky gryzie się jakoś z SP2, tylko jak? :?

wpisz dns w protokół inernetowy

Możesz krok po kroku? :smiley:

Zauważyłem że jak jest włączony Kaspersky to działają np. takie www jak to forum a nie działa wikipedia, fotka itp. jak wyłącze to działa wszystko…

Otwórz w KIS -ustawienia dalej aktualizacja następnie konfiguracja i zwiększ czas oczekiwania na połączenie np.180sek.-domyślnie jest 60 sek. Co do reszty wyłącz systemowego firewalla w panelu sterowania jak nie można to w usługach na uruchamianie ręczne. Jeśli to nie pomoże to proponuję ponowną instalację KIS z ustawieniami domyślnymi.

KIS może stwarzać problemy gdy np.jest włączona kontrola rejestru,a aktualizujemy programy

1.wchodzisz we właściwości prawy przycisk myszki

eb67eb2f60093578m.jpg

2.wchodzisz we właściwośći połączenia lokalnego prawy przycisk myszki

dbce5f603b4b09a4m.jpg

3.wchodzisz w protokół internetowy przez kliknięcie na protokół

edcccf309d993abam.jpg

  1. wpisujesz dns-y(możesz użyć moich, jak nie orientujesz się jakie masz)

2e47706709a897c9m.jpg

powinno pomóc :slight_smile:

To nic nie dało, zaraz tego firewalla wyłączę bo jakoś się nie chce tak normalnie :confused:

/Chillout

Ja mam tak i tam nie ma tego protokołu internetowego :/:

d2a1b3bf7c85ee37m.jpg

d5418af588400b68m.jpg

Co robić? :slight_smile:

Złączono Posta : 20.06.2007 (Sro) 8:23

Dobra już sobie poradziłem :), problem tkwił w module Anti-Hacker w KIS. A ja usunąłem wszystkie reguły aplikacji i zacznę tworzyć je od nowa :slight_smile:

Kliknij na sieć i masz już protokół tylko by wprowadzić DNS ręcznie musisz go znać .

Anti-Hacker włącz w tryb uczenia i sam z czasem stworzy reguły.