"błąd wewnętrzny" przy instalacji Kerio


(Vidia1) #1

Podczas instalacji wymienionego w tytule programu pojawia się komunikat "Internal error (i tu numer błędu, którego nie pamiętam)".

Dodam, że przed instalacją czyściłam rejestr Reg Cleaner'em.

Chyba nie powinno być problemów z tego powodu, że miałam już wcześniej tego firewalla, ponieważ program z wyłączeniem zastosowań komercyjnych jest freeware.


(Pospalbym) #2

No nie powinno ale kerio to kerio

Wpisz to co pisze ci przy błędzie i wklej go tutaj Bo samo błąd do za bardzo ogólnikowo może coś się poradz

P.S Ja osobiście odradzam ci korzystanie z tego programu (mam z nim sporo doświadczeń o wiele lepszy jest Zone Alarm lub jakiś mały free Ale wybór należy do ciebie


(Vidia1) #3

Proszę. Pojawia się okno przygotowania do instalacji z widocznym paskiem postępu. Po chwili "wyskakują" następujące komunikaty:

3644f3ad97.jpg35a88df7b5.jpg766937aeb4.jpg

Możesz napisać dlaczego? Dotąd nie sprawiał problemów.


(Duch) #4

jeżeli korzystałaś z Kerio wcześniej to spróbuj jeszcze wyczyścić rejestr, ale nie RegCleanerem jak pisałaś tylko jakimś narzędziem do wyszukiwania w rejestrze :slight_smile: znajdź wszystko co Kerio i usuń, po tym spróbuj jeszcze raz zainstalować :slight_smile:

Kerio to bardzo dobry firewall :smiley:

jakby co to :arrow: http://www.kerio.tk/


(Vidia1) #5

DUCH -u dobre będzie takie coś: ReqSupreme 1.3.0.32 ?


(Duch) #6

młoda skorzystaj z tego :arrow: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=509

opcja Wyszukiwanie w rejestrze :lol:

RegSupreme nie używałem 8)


(Vidia1) #7

W opcji:

wpisałam "kerio", zostawiłam domyślne ustawienia szukania i znalazł mi tego od groma i ciut ciut :lol: . Mogę się tego wszystkiego pozbyć?


(Duch) #8

wszystko co ma Kerio i o ile Kerio jest nie zainstalowane :smiley: :smiley:

wywal... jv16 Power Tools i tak zrobi kopię :wink: :lol:


(Vidia1) #9

Wystarczy mi jeden :slight_smile:

Usunełam wszystkie wpisy od Kerio, dodatkowo przeczyściłam rejestr tym programem i nadal ten sam problem.


(inż. Piniol) #10

a może pobierz jeszcze raz plik instalacyjny :roll:


(Vidia1) #11

Już to robiłam.


(Musg) #12

jakiego masz antywira?


(Vidia1) #13

avasta home edition


(inż. Piniol) #14

http://support.installshield.com/kb/vie ... id=Q107070

http://support.installshield.com/kb/vie ... id=Q111219

i kilka innych przyczyn

http://www.installshield.com/search/gse ... ea=helpnet

:roll: