Błąd winlogon.exe i wirus TR/CryptXPACK.Gen2


(system) #1

Witam

Komputer po normalnym i awaryjnym włączaniu cały czas się restartował zaraz po zalogowaniu na koncie. Włączyłem kompa za pomocą opcji przywroc ostatnie dobre ustawienia. Przeskanowałem system szybkim i pełnym skanowaniem MAlwarebytes'. Na szybkim wykrył dwie infekcje (Backdoor.Bot), usunąłem. Na pełnym skanowaniu nic nie wykrył. Co ważne, przed rozpoczęciem skanowania maware (szybkim) włączał się komunikat "winlogon.exe" błąd aplikacji. Dodatkwowo avira nieustannie skanowała informując o wykryciu TR/CryptXPACK.Gen2 w katalogu C:/ProgramFiles/InternetExplorer/iexplorer.exe. Wyłączyłem avirę. W razie potrzeby umieszczę logi z Malware. Skanowanie OTL wykonałem po zakończeniu Malware. Po restarcie i próbie włączenia w normalnym trybie pojawił się niebieski ekran (po zalogowaniu, przez chwilę normalny ekran) i znowu restart. Obecnie włączyłem na przywróceniu do ostatniej konfiguracji. Proszę o sprawdzenie logów i w razie czego infomrcję o kolejnych krokach.

Log OTL: http://wklejto.pl/73312

Log extras: http://wklejto.pl/73313


(Umpfh) #2

Przeskanuj ten pliki:

na: http://www.virustotal.com/pl/ daj wyniki.

W okienko OTL wklej poniższy skrypt i klik na Run Fix:

Wykonaj skan programem Dr Web CureIt , usuń co znajdzie i daj powstałego loga.


(system) #3

No to mam problem, nie potrafię obecnie w ogóle włączyć kompa (komputer brata), nie pozwala się zalogować. W przypadku ostatniej dobrej konfiguracji przy próbie zalogowania zawiesza się. Co teraz?