Błąd wtime.cmd NIKT nie daje rady!

Cześć, KOLEJNY tydzień walczę z błędem z foto, pojawia się on na pulpicie po uruchomieniu PC. Szukałem, kombinowałem, pytałem, żeby nikt mi nie zarzucił, że czekam na gotowe. Od kilku dni na największej grupie fejsa z „informatykami” i wielki forum PC- próbuję uzyskać pomoc. NIC.

Płyta ASRock x670e Taichi. Najnowszy bios, oryginalny Win11 64, żadnych cracków, system czysty.

Robiłem już TO" *Aby sprawdzić, czy jest włączony czy wyłączony, uruchom jako administrator „bcdedit /enum” i jeśli nie widzisz linii „useplatformclock YES”, to jest wyłączony."

"Metoda 1:

Naciśnij klawisz Windows, wpisz cmd, kliknij prawym przyciskiem myszy cmd.exe na liście wyników i wybierz uruchomienie wiersza polecenia z uprawnieniami administratora.

Aby włączyć HPET jako jedyny zegar, uruchom komendę bcdedit /set useplatformclock true

Aby wyłączyć HPET w systemie Windows, uruchom komendę bcdedit /deletevalue useplatformclock

Uruchom ponownie komputer.

Metoda 2:

Wyszukaj „Menadżer urządzeń” na swoim komputerze.

Przewiń w dół do „Urządzenia systemowe” i otwórz podmenu.

Przewiń do „High Precision Event Timer” i kliknij go.

Kliknij „Akcje” u góry okna i w tym menu podręcznym kliknij „Wyłącz”.

Uruchom ponownie komputer."

Na MILION % w systemie miałem WYŁĄCZONY. Włączyłem komendą wyżej, sprawdziłem, restart kompa, nadal błąd. Nie mogę znaleźć info czy moja płyta ma funkcję ON/OFF tego HPET (bo samo on/off komendami w systemie nic nie da). Nie wiem czy potrzebuję tej opcji, bo mam mocarnego PC. Chcę TYLKO, żeby ten błąd zniknął. Restartowałem BIOS, zmieniłem 3 różne baterie. NIC. Zegar w systemie i biosie taki sam, ustawienia w Windzie czasu i daty poprawne, strefa czasowa ok.

Ostatnia porada „Wejdź do uefi i przywróć domyślne i odpal HPET bo ci się zegar systemowy nie zegaruje

HELP!!!

Sprawdź czy to widzi Autoruns:

Jak pozwoli wyłączyć, to może problem zniknie.

Jak dla mnie to może być infekcja systemu.

1 polubienie

Widzi to, wywaliłem, restart PC i…PO PROBLEMIE!!! Królu złoty, dziękuję! :eyes: