Błędy przy uruchamianiu winxp


(koleś git) #1

a ja nie wiem czy mam wira bo coś się komp przymula, dwa tygodnie temu zainstalowałem kaspersky'ego z wirusami, jakoś się z tym wszystkim uporałem, ale komp mi się mulił, po kilku dniach przestał ale teraz znowu zaczął przeskanowałem anti-malware i nic nie wykrył, kaspersky też niczego nie wykrywa , ale zdefragmentuje partycje to może się odmuli bo mam bardzo dużo plików w kompie gromadzonych przez 2,5 roku ale wira w explorer.exe chyba nie mam bo teraz skanowałem to nic nie wykrył


(system) #2

Najlepiej załóż nowy temat, i tam daj log z HijackThis


(Gutek) #3

Temat wydzieliłem, daj log z ComboFix


(koleś git) #4

słyszałem, że nieraz combofix potrafi zepsuć coś w systemie, na razie zrobię kopie zapasowe na płytach i zformatuje, albo najpierw zdefragmentuje, i tak będe musiał formata zrobić bo mam za dużo śladów od nie potrzebnych programów albo jeszcze potem zrobię skana combofixem,ale nie teraz


(system) #5

Nic się nie stanie, jeśli będziesz go używał tak jak ci to opisujemy


(koleś git) #6

po włączeniu combofixa pokazuje się tylko wiersz poleceń


(Gutek) #7

Zobacz - viewtopic.php?f=16&t=36654


(koleś git) #8

co z tym combo, może być jakiś wirus który go blokuje

póki co sprawdźcie procesy z obrazka


(Gutek) #9

Daj log z RSIT - http://images.malwareremoval.com/random/RSIT.exe

Czy w czasie pracy Combo jest wyłączony antywirus?


(koleś git) #10

log z combo

http://wklej.org/id/85797/

-- Dodane 03.05.2009 (N) 20:53 --

combo coś usunął i teraz trochę szybciej chodzi po przeczyszczeniu rejestru ccleanerem po usuniętych wpisach. szkoda że skończyła mi się licencja na trojana removera, na pewno by usunął aktywnego wira o ile taki by był

-- Dodane 04.05.2009 (Pn) 15:22 --

sprawdźcie tego logą, proszę !