Blok archiwum


(Krykadam) #1

prosze o wlozenie na serwer i podanie linku do bloku archiwum jak na tej stronie...Pozdrawiam


(lazikar) #2

Niby na jakiej?? :lol:

Chodzi ci pewnie o Moduł Stories_Archive do php Nuke. Masz do wersji 7.8

http://hbplus.aplus.pl/pliki/dodatki/St ... rchive.zip


(Krykadam) #3

ale mi chodzi tylko o blok a nie o caly modul. Daj prosze blok Lazikar


(lazikar) #4

Chodzi ci o standardowy block Poprzednie newsy Old_Articles z nuka. Taki co masz na mojej stronce??

Jak tak to dodałem go do tego pliku. Ściągnij ponownie. Ale na 100% masz go w swoim Nuku.

http://hbplus.aplus.pl/pliki/dodatki/St ... rchive.zip


(Krykadam) #5
<?php


/ ************************************************************************ /

/* PHP-NUKE: Web Portal System */

/* =========================== */

/* */

/* Copyright (c) 2005 by Francisco Burzi */

/* http://phpnuke.org */

/* */

/* This program is free software. You can redistribute it and/or modify */

/* it under the terms of the GNU General Public License as published by */

/* the Free Software Foundation; either version 2 of the License. */

/ ************************************************************************ /


if (eregi("block-Old_Articles.php", $_SERVER['PHP_SELF'])) {

    Header("Location: index.php");

    die();

}


global $locale, $oldnum, $storynum, $storyhome, $cookie, $categories, $cat, $prefix, $multilingual, $currentlang, $db, $new_topic, $user_news;


if ($multilingual == 1) {

    if ($categories == 1) {

    	$querylang = "where catid='$cat' AND (alanguage='$currentlang' OR alanguage='')";

    } else {

    	$querylang = "where (alanguage='$currentlang' OR alanguage='')";

	if ($new_topic != 0) {

	    $querylang .= " AND topic='$new_topic'";

	}

    }

} else {

    if ($categories == 1) {

   	$querylang = "where catid='$cat'";

    } else {

	$querylang = "";

	if ($new_topic != 0) {

	    $querylang = "WHERE topic='$new_topic'";

	}

    }

}

if (isset($cookie[3]) AND $user_news == 1) {

    $storynum = $cookie[3];

} else {

    $storynum = $storyhome;

}

$boxstuff = "

| · | $title $comments |
| $datetime2 |
| · | $title $comments |
| $datetime2 |
| · | $title $comments |

"._OLDERARTICLES."\n"; } else { $boxstuff .= ""; } if ($see == 1) { $content = $boxstuff; } ?> [/code]

To jest tresc tego bloku. Gdzie sie ustawia ilosc starszych artykulow bo nie chce zeby ten blok byl za duzy.


(lazikar) #6

Linijka 48 - pierwszy kod zamień na drugi. 30 to liczba newsów.

$result = $db->sql_query("SELECT sid, title, time, comments FROM ".$prefix."_stories $querylang ORDER BY time DESC LIMIT $storynum, $oldnum");

$result = $db->sql_query("SELECT sid, title, time, comments FROM ".$prefix."_stories $querylang ORDER BY time DESC LIMIT 30");

(Krykadam) #7

A ja nie chce zeby tak duzo bylo w tym bloku newsow ! Maksymalnie z 5-6 i zeby pod tym byl odnosnik do wszystkich artykulow jakie byly na stronie.


(lazikar) #8

To zamień 30 na 5. Własnie chciałeś ustawić więc napisałem ci że 30 można zmienić. :smiley:


(Krykadam) #9

Ale za to teraz jak zmienilem na twoj kod to sa w tym bloku rowniez te artykuly co sa na stronie glownej a nie 5 ostatnich co a archiwum.

Dlacvzego jak zmienilem na 5 to nie ma pod tym "starsze artykuly" jak u ciebie na stronie ?


(lazikar) #10

Aby ich nie było musisz zamienić na ten kod:

$result = $db->sql_query("SELECT sid, title, time, comments FROM ".$prefix."_stories $querylang ORDER BY time DESC LIMIT $storynum, 6");

Lub taki:

$result = $db->sql_query("SELECT sid, title, time, comments FROM ".$prefix."_stories $querylang ORDER BY time DESC LIMIT 0,5");

Oba są dobre.

Sprawdz czy w kodzie $dummy = 1; 1 właczone 0 wyłaczone.