Blue Screeny, niektóre programy się nie uruchamiają


(Rlk120) #1

Rzadko mam problemy z komputerem, ale właśnie po powrocie z wyjazdu i włączeniu komputera, podczas chęci wypakowania czegoś z rara pojawił mi się blue screen.

Następnym razem nawet nie wiem kiedy się pokazał.

Przez pewien czas nie mogłem uruchomić firefoxa, teraz nie działa mi tlen z autostartu i w ogóle nie działa, wcześniej nie działał winamp, ale przeinstalowałem.

Zrobiłem skan z Hijack :

http://wklej.org/id/132513/

Zastanawiają mnie te procesy :

C:\WINDOWS\system32\userinit.exe

C:\WINDOWS\system32\savedump.exe

Nie mam antywirusa.


(Henio Mazurek) #2

Wklej log z OTL i GMER

Logi wklej na wklej.org lub wklej.to a tutaj tylko link do wklejki.

Systemowe.


(Bartoszlini) #3

Spróbuj To, co kolega napisał, powyżej ale spróbuj tez zainstalować program anti-virusowy i przeskanuj system.


(Rlk120) #4

Nie chce mi się na razie instalować antywirusa.

Póki co skan z OTL :

http://wklej.org/id/132539/

i GMER

http://wklej.org/id/132540/


(96jasio96) #5

A chce ci się co chwile wklejać logi do sprawdzenia ??

Wklej w oknie Custom Scans/Fixes wklej :

Kliknij Run Fix.

Daj log z usuwania i nowy log z OTL


(deFco247) #6

Ja też nie używam antywirusa i jakoś nie łapię infekcji (nie pracuję na Linuksie).

Przecież to jest GMER!


(Henio Mazurek) #7

jasio96. SpeedBit to nie jest śmieć i mu go nie usuwaj. W logu nic nie ma. W OTL klikasz CleanUp. Możesz przeskanować system Malwarebytes Anti-Malware lub Kaspersky'm on-line, jak coś będzie to wklejasz raport.


(Rlk120) #8

Ja do tej pory też nie łapałem infekcji, ale coś mi się widzi, że to jakiś był trojan, bo teraz już wszystko jest w porządku, a usunąłem podejrzany pliczek który ściągnąłem.

Niemniej jednak dziękuję za pomoc, choć nie wiem czy problem jest rozwiązany :slight_smile: