Blue scren po zainstalowaniu F-Secure internet Security 2008


(Mariusz J 31) #1

Witam mam problem z nowym kompem po zainstalowaniu pakietu zabezpieczającego F-Secure internet Security 2008 (chodzi o program testowy który znajduje sie na vortalu dobre programy ) dzieją się rzeczy dziwne i ciekawe a mianowicie podczas uruchamiania systemu włącza sie niebieska plansza ale niestety trwa to ułamek sekundy (nie mogę sprawdzić jaki jest kod błędu ) i następuje reset i tak bez przerwy . Nie działają klawisze pomocy na klawiaturze mogę dostać się do BIOS-u ale nie wiem co dalej ... POMOCY ...

Konfiguracja:

płyta główna ; MSI K9NEOV2

procesor: AMD ATHLON 5200 DUAL CORE

pamięć: DDR2 2x1024 MB DUAL CHANEL

karta graficzna: GF-8600GT 512 MB PALIT

dysk twardy : 250GB SATA 2

zasilacz: ATX 400W I-BOX


(Goodprogram) #2

Możesz wejsc w safemode ??

Jak możesz to z tego trybu usuń ten program.


(Mariusz J 31) #3

Niestety nie mogę wejść ...


(Goodprogram) #4

Spróbuj zresetowac bios.

Przestaw zworkę albo wyjmij baterię na 30min.


(Mariusz J 31) #5

A mam jeszcze pytanie ... Kilka dni temu kumpel miał taki sam problem ( ma taki sam zestaw jak mój ) gdy dał do reklamacji powiedzieli że prawdopodobnie miał wirusa i wyczyścili cały dysk . Robiłem wcześniej skanowanie i nie miałem żadnych wirusów ( avast ) czy mi też grozi utrata danych? [-o<


(Goodprogram) #6

Przeskanuj czymś porządniejszym, bo Avast "nie widzi" dużo zagrożeń.


(Macuspl) #7

Jak nic nie wyryje to radzę zrobić oddzielną partycje programem fdisk przerzucić najważniejsze programy przez Volkov Commander i zrobić format tak samo fdiskiem :slight_smile:

Albo jak masz drugi sprawny komputer to zabierasz dysk podpinasz pod ten nowy włączasz--> wchodzisz do rejestru (tego uszkodzonego kompa) ---> HKEY_USERS\S-1-5-21-606747145-2049760794-725345543-1003\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run, i kasujesz podejrzane aplikacje.


(Mariusz J 31) #8

Reset biosu zrobilem ... teraz obraz na monitorze jest niebieski i pokazuje mi sie taka plansza A7369NMS V2.4 112007

CPU: AMD Athlon 64 x2 Dual Core Procesor 5200+

initializing USB Controles.. Done

2048 mb ok

usb Device (s): 4 storage devices

Auto-Detecting serial ATA 1 channel... ide hard disc: Samsung hd250hj FH100-06

Auto -Detecting serial ata2 Channel.. ATAPI CDROM : TSST CORP CDDVDW SH-S203P SB00

Auto-Detecting USB Mass Storage Devices..

device #01 generic usb sd reader

02 usb cf reader

03 usb sm

04 usb ms

04 usb mass storage devices found and configured

cmos checksum bad

press f1 to run setup

f2 to load deflaut values and continue

na f1 wlacza sie bios a na f2 wogóle nie ma reakcji...


(Macuspl) #9

Czy to nie jest przypadkiem uszkodzony bios? Ustaw godzinę i datę :lol: itp. później się zajmiemy uszkodzonym biosem.


(Mariusz J 31) #10

właśnie miałem zadać taki samo pytanie...Czy ktoś może mi powiedzieć jak ustawić teraz bios i czy w ogóle mogę coś zrobić??? :frowning: mój numer gg5977533

W dniu 13.05.2008 , o godzinie 17:49 został dopisany post przez goldii76

Udało mi się uruchomić konsole odzyskiwania ale dla mnie to czarna magia nie wiem co robić :frowning:


(Macuspl) #11

Ale jakiej aplikacji/programu?


(Mariusz J 31) #12

Chodzi o konsole odzyskiwania systemu... A w tym momencie próbuję podłączyć drugi twardy dysk


(Cosik Ktosik) #13

Ale kombinujecie.

goldii76 , co chcesz zrobić pod konsolą odzyskiwania.

Na razie wyciągnij bateryjkę na pół godziny. Potem włącz komputer, wejdź do biosu i załaduj ustawienia optymalne. Zaglądając do środka komputera przyjrzyj się kondensatorom. Takie efekty http://obrazki.elektroda.net/54_1152205433.jpg są niepożądane.


(Doctorevazan) #14

Włącz se płytę instalacyjną windowsa i daj napraw.

Pewnie ci się pojawia ten bluescreen z jakiegoś powodu niezgodności progrmu z czymś innym.

Po naprawie powinno wejść i wtedy odinstaluj program.

Sprawdź se co to za bluescreen później, żeby potwierdzić czy to od tego.

W panelu i nażędziach admin. tam wybierz system i znajdź wpisy gdzie w kolumnie źródło pisze save dump. Przeczytaj kod błędu i napisz to ci ktoś rozkmini co to za błąd i czy się zgadza.

Poza tym nie wierzę że nie możesz wejść w tryb awaryjny.

Czy nie ma opcji takiej by wejść? Czy dzieje się tak jak w normalnym trybie i się restartuje?


(Lonhorn1) #15

pierwsze r - wpisz chkdsk /r lub f - oczywiscie z winem - chyba ze masz viste odpal z reset f8 co tam u ciebie dalej i pisze napraw klik i masz jak na dłoni - najlepiej klik odzysk i wruc do czegos z pszed.

W dniu 14.05.2008 , o godzinie 23:41 został dopisany post przez lonhorn1

oczywiście nie wszystko da sie naprawic - jest dużo smieci wrzucanych do ściągania winy - stery itd. modyfikowane przez nich.zatrzymaj się na jednym sprawdz - wrazie ściągnij i zamień i tak póżniej pędziesz wiedzjał o co w tym wszystkim chodzi.siedze w tym wszystkim troche i wiem co mówje.

W dniu 14.05.2008 , o godzinie 23:42 został dopisany post przez lonhorn1

ortografia nie jest moją silną stroną


(Mariusz J 31) #16

Witam ... Dziękuję za zainteresowanie moim problemem i za pomoc w rozwiązaniu . Mój system odzyskał sprawność :smiley:

Podłączyłem drugi twardy dysk , usunąłem podejrzane pliki zrobiłem skanowanie całego systemu za pomocą Kaspersky Anty-Virus (nie wykrył żadnego wirusa) następnie uruchomiłem naprawę systemu i się udało ... Po wszystkim zrobiłem skanowanie RegSupreme naprawiłem błędne wpisy w rejestrze ... I wszystko jest ok dodam tylko ze robiłem to wszystko po raz pierwszy ( nie ma to jak największe źródło informacji i pomocy jakim jest internet)Dziękuję i pozdrawiam ....


(lazikar) #17

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W tym celu proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gifprzy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie prośby będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.