Bluescreen po testowaniu kompa programem 3DMark06


(Macio117) #1

Witam,

Po 2 etapie testu CPU wyskoczył bluescreen po paru minutach czarnego ekranu. Myślałem, że ten ekran wyświetlał na czarno obraz, to jest czymś normalnym, ale gdy zobaczyłem, że po tem wyskoczył tz. "ekran śmierci", to stwierdziłem, że coś tu jest nie tak.

Po za tym, to podczas testu miałem zaledwie 0-1klatek na sekundę...

To jest chyba zdecydowanie za mało jak na mój procesor - nie jest może, aż taki dobry, ale jednak ta klatka na sekundę to za mało...

Zanim będę się dalej rozpisywał, proszę odpowiedzieć na proste pytanie, czy 3DMark06 obsługuję Vistę 64bitową?


(Badurs) #2

może się coś przegrzało


(wieszak) #3

Wszystko rozumiem. Tylko jak wyskoczył bluescrenn to nie było czasem jakiegoś kodu błędu?

Się mnie wydaje, że jak byś wklepał ten kod było by nam łatwiej Ci pomóc.


(Cosik Ktosik) #4

Wejdź do Panelu sterowania, tam kliknij ikonę system. Znajdź zakładkę Zaawansowane i na dole kliknij przycisk Ustawienia w sekcji Uruchamianie i odzyskiwanie. Tam, w sekcji Awaria systemu, odznacz opcję Automatycznie uruchom ponownie.

W przyszłości pozwoli to Tobie, podejrzenie czego dotyczy błąd i podać jego kod.

Czy Vista obsługuje ten benchmark, tak od wersji 3DMark06 is 1.1.0. Resztę znajdziesz tutaj:

http://futuremark.yougamers.com/forum/s ... hp?t=43948


(Macio117) #5

Zrobiłem jeszcze raz dziś test 3DMark06(PRO 1.0.2) i został ukończony w całości...

A tu jest screen:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 30a8e.html

Czy nie mam za mało pkt? Wydaje mi się, że powinno być koło 13k pkt...

Ps.

Mam domyślnie włączoną funkcję oszczędzania energii poprzez zmniejszenie mnożnika CPU.

Edit:

Przyczyną BS były sterowniki od karty dźwiękowej.

Widocznie wersja R1.87 nie współpracuje z vistą x64 sp1, czego teraz nie można napisać o wersji R1.90 :slight_smile: