Witajcie, mam następujący problem. Podczas pracy na komputerze, teoretycznie zwyczajnej. Bo co to za problem odpalona gra(typu BF3) + Mozilla wyskakują mi bluescreeny, próbowałem wszystkiego. Czyściłem dysk antywirusem, dziś nawet formatowałem dyski. Straciłem wszystkie gry na rzecz sprawdzenia o co chodzi, niestety nawet po formacie, przy zwykłym włączonym pulpicie po jakimś czasie włączył się blue screen. Poczytałem troszkę na forum. Sprawdziłem te pliki w WinDbg oto efekty
Jesteście mi w stanie jakoś pomóc? Jeżeli tak to bardzo proszę. Podejrzewam że nie działają poprawie jakieś urządzenia peryferyjne niestety nie wiem jakie
(Nie dało się okna powiększyć więc jest w dwóch, ale tabelka jest przesunięta
TEST RAMU się robi jeszcze bo były małe problemy z odpaleniem. Chodzi o to że mam 2x kości 2GB 1600Mhz i 2x kości 2GB ale 2000Mhz mają timing taki sam “9” oczywiście DDR3 ale problem z bluesceenem występował wcześniej, zanim zakupiłem dodatkowe dwie kości (2000Mhz) więc to chyba nie ich wina
Kredens możliwe, że masz rację, tylko teraz kwestia jak określić którego? Co? Mam ściągnąć z neta wszystkie sterowniki do urządzeń które mam podpięte? Zaczynając od
-Procesora(Nie wiem czy są sterowniki do procków)
-Karty graficznej
-muzyczną mam zintegrowaną z płytą główną
-Dysku to chyba nie ma sterowników
-Napęd to chyba też
-Zasilacz chyba też nie
No i tak naprawdę to chyba nie mam już nic podpięte do kompa
Przetestuj pamięć RAM tak jak napisałem w poprzednim swoim poście (0x0000001a wskazuje właśnie na nią, dodatkowo memtest spod systemu też wykrył błędy).
Falcon kurcze, dużo się tego narobiło. Zastanawiam się czy po prostu nie dać PC do gości od których go kupiłem(BinCom - Sklep w Częstochowie) Właśnie przeczytałem że mam jeszcze gwarancję Więc chyba najbezpieczniej będzie im to dać, powiedzieć o swoich przypuszczeniach i niech oni się już martwią, zgadza się?
Ok, dzięki wielkie za pomoc przepraszam za zawracanie wam dupy . Myślę że temat do archiwum. Jeżeli nadal będą jakieś problemy to już wiem do kogo się zgłaszać. 3majcie się i miłego dnia