Bootsceen - jak wyłączyć?

Zainstalowałem sobie program StyleXP, i przeglądałem opcje. Mozna tam ustawić ekran bootscreen. Przeglądałem jakie są i potem gdzy ponowie włączałem komputer, mam do wyboru tak jakby dwie wersje systemu.

Microfost Windows Xp Professional (bootscreen)

Microfost Windows Xp Professional

Tak jak np. ktoś ma dwa systemy na kompie (Linux i Winde)

Jak wylączyc to ? Chce żeby normalnie włączał się system. I nie ma różnicy czy włączę ten na górze, czy na dole. Jest to samo.

musisz po prostu wyłaczyc to w StyleXP bo i nie bedzie problemu sam tego uzywalem to po 2 dniach mi sie znudzilo ciagle wlaczanie czego kolwiek

Proszę zmienić tytuł swojego tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W tym celu proszę użyć przycisku icon_edit.gif

edytować boot.ini i ciachnąć wpis z bootscreen

Jeżeli masz tylko jednego windowsa to boot.ini powinien mniej więcej tak wyglądać:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home" /noexecute=optin /fastdetect

I co mam edytować w tym pliku? Co usunąc, żeby był tylko windows ten normalny?

A tak wogole gdzie ten plik jest, nie moge go znaleźć?

wpisz do uruchom x:\boot.ini, naciśnij enter x- partycja systemowa

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (bootscreen)" /noexecute=optin /fastdetect /KERNEL=kernel1.exe

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Jest coś takiego.

Mam poprostu usunąc, to:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (bootscreen)" /noexecute=optin /fastdetect /KERNEL=kernel1.exe

?

tak :wink:

miałem kiedyś taki sam problem!! mi to nie przeszkadzało!!bo po 30 sekundach system się sam włańczał :mrgreen:

Dzieki panowie. Już jest OK.

A mi tak.