Brak automatycznego logowania


(Mario 89) #1

Witam Was

Mam duuuży problem chodź może się wydawać na pierwszy rzut dość banalny.

Mianowicie po uruchomieniu komputera widzę okno abym podął nazwę usera i jego hasło, więc wpisuje DOBRE hasło i DOBRĄ nazwę usera, ALE... niby źlei po 3 błędnych razach rest.. i tak w kółko.

Znalazłem w sieci:

1.

Start - Uruchom - Control Userpasswords2

I mam odznaczonego "ptaszka" przy "Aby używać tego komputera, użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasło"

2.

Do rejestru dałem wpisy

Windows Registry Editor Version 5.00


[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]

"DefaultUserName"="Admin"

"AutoAdminLogon"="1"

"DefaultPassword"="1"

"DefaultDomainName"="EOT"

1 - hasło usera

Admin - nazwa usera

EOT - tak zalogowany do sieci

A więc zastosowałem to... uruchamiam ponownie komputer i .. znowu to samo, czyl iprosi o podanei hasła i loginy.. wpisuje DOBRE i pisze mi że złe :confused:

Dodatkowe info:

Xp Home z Sp2, na kompie jest jedno konto nazwane Admin a konto Gości jest wyłączone (no i jeszcze te główne konto Administratora - "Wbudowane konto do administrowania komputerem/domeną")

Macie jakieś inne pomysły ?


(Kolmar) #2

Ja mam jeden… najłatwiej i najszybciej będzie jak za pomocą jednego z dostępnych narzędzi zresetujesz hasło admina.

http://www.searchengines.pl/t57963.html


(Mario 89) #3

Te programy nic mi nie dają skoro doskonale wiem jaki jest użytkownik i hasło do niego :confused:

Potrzebuje sposobu aby windows czytał to z rejestru a nie udawał że jest ślepy (troche metaforycznie ale mam nadzieje ze wiecie o co chodzi)


(Kolmar) #4

Jeżeli chcesz się męczyć to się męcz, twój wybór. Jeżeli to jest problem z plikami *.sam to nic grzebanie w rejestrze ci nie da.


(Mario 89) #5

rokko nie rozumie Cie :confused:

Zamiast pomóc to mnie opierniczasz jak by to była moja wina.

A nie moge użyć tamtych programów bo mam zepsutą stacje dyskietek i cd-rom.


(Kolmar) #6

To trzeba było od razu napisać, że nie masz możliwości użycia tych urządzeń. Masz chociaż możliwość wystartowania kompa z pendrive ??

PS. Wcale nie opierniczam, bo nie takie moje zamierzenie było.


(Mario 89) #7

Niee :confused: Nie mój komputer, komputer kolegi ja pomagam :?

I zrobiłem wszystko (chyba) co było można zrobić bez cd-romu, stacji dyskietek, pedrive,


(Kolmar) #8

W trybie awaryjnym też próbowałeś ?

No to rzeczywiście masz problem bez jakiegokolwiek “zewnętrznego” napędu będzie ciężko.

Coś mi ta sytuacja podejrzanie wygląda…


(Mario 89) #9

Logi są czyściutkie :confused: Coś sie pojechało totalnie bo teraz to raz sie loguje po wpisaniu hasła a raz nie, raz wyskakuje błąd a raz nie :expressionless:

A wątpie aby przyczyną był drugi problem Ramdisc - jak usunąć ?


(Kolmar) #10

Na koncie wbudowanym masz pewnie hasło założone ?? :slight_smile: tak tylko pytam…

Nawiązując do swej poprzedniej wypowiedzi że “bez zewnętrznego napędu będzie ciężko” - może i będzie ale są inne sposoby na odzyskanie/zresetowanie takiego hasła ale ich z oczywistych powodów nie mogę zdradzić.


(Mario 89) #11

Nie było hasła były problemy (nie dało sie zalogować), jest hasło są mniejsze problemy (czasem da sie zalogować).

A na koncie którego nie da sie usunąć nie ma hasła.

Sposoby odzyskania hasła… prosze o kontakt na GG 6799444