Brak bluetooth, częsty brak połączenia z siecią


(Patrykbuzowicz) #1

Zauważyłem, że dziś mój moduł BT przestał działać w komputerze i chyba przestał być wykrywany przez komputer. Ponadto łącząc się przewodowo z siecią, nie uzyskuję połączenia (uzyskuję ip z puli 169). Czasem pomaga przywrócenie systemu, czasem po prostu ponowne podłączenie przewodu lub restart komputera. Poproszę o sprawdzenie mojego loga OTL i ewentualne porady.

http://wklej.org/id/668199/

http://wklej.org/id/668201/


(Spandau) #2

Start - Panel Sterowania - Odinstaluj program Znajdź i odinstaluj

Następnie uruchom ponownie OTL klikasz Skanuj pokaż nowy raport OTL.txt na forum


(Patrykbuzowicz) #3

http://wklej.org/id/668977/

Odinstalowałem spybota, choć nie przypuszczałem, iż może on powodować jakiekowiek problemy.

Problem z bluetooth naprawiłem, po prostu byłem niemałym ignorantem. Co do połączenia z siecią, nadal nie jestem przekonany, gdzie leży przyczyna, choć dobry człowiek podpowiedział mi, jak to załatwić tymczasowo (miejmy nadzieję, że na jak najdłużej).

W każdym razie czy te logi wyglądają czysto?


(Spandau) #4

No ja też nie przypuszczam aby to pomogło, ale Spybota już dzisiaj się raczej nie używa nie wytrzymuje konkurencji z innymi programami, a poza tym zobacz na plik hosts w logu niepotrzebnie rozbudowany, będziemy modyfikować. Usuniemy także co pozostało po Spybocie. Jakiejś aktywnej infekcji nie widać w raporcie.

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Wykonaj skrypt. Zgadzasz się na restart komputera. Log z usuwania na forum


(Patrykbuzowicz) #5

Bezpośrednio po usuwaniu: http://wklej.org/id/669179/

Skan samodzielny: http://wklej.org/id/669180/

Drugi log to log od początku komputera, chciałem podkreślić, by nie było nieporozumień.

Wszystko dobrze?


(Spandau) #6

Wszystko się wykonało.

Uruchom OTL klikasz Sprzątanie to usunie OTL'a wraz z jego kwarantanną