Brak dźwięku a starownik zainstalowany


(wuuhacz) #1

Witam!

Mam problem posiadam płyte: Asus A7V600-X system Windows XP Professional SP3 + najnowsze aktualizacje.

Pobrałem do płyty sterowniki ze strony Asusa zainstalowałem sterownik niby jest ale dźwięku nadal nie ma.

Próbowałem chyba ze wszystkimi sterownikami jakie znalazłem w internecie jednak dalej to samo :confused:

W końcu natrafiłem na jakąś łatkę która ponoć naprawia ten problem chodzi KB835221.

Odinstalowałem sterownik od dźwięku przeczyściłem rejestr zresetowałem PC zainstalowałem łatkę znów restart no i na nowo zainstalowałem sterownik od dźwięku ponowny restart i oczywiście to samo co przed wgrywaniem łatki brak dźwięku :-x

Na windows7 dźwięk jest bo samo pobiera przy aktualizacji sterownik więc nie ma mowy aby karta była spalona czy coś.

Mógłby mi ktoś jeszcze jakoś pomóc aby uruchomić ten dźwięk na XP?


(Piotr Kluzowicz) #2

A czy na samym początku zainstalowałeś sterownik do chipsetu płyty głównej?


(wuuhacz) #3

Tak instalowałem tak jak trzeba i nadal brak dźwięku ;/

Karta na pewno nie jest uszkodzona bo na Windows 7 oraz Linuxie dźwięk jest tylko XP ma problemy ;/


(Technik Elektro) #4

co to za płyta główna ? skąd masz sterowniki które instalujesz ?


(wuuhacz) #5

Przeczytałeś pierwszy post?

Mam problem posiadam płyte: Asus A7V600-X system Windows XP Professional SP3 + najnowsze aktualizacje.

Wszystkie sterowniki ze strony Asusa pod ten model płyty


(Ejkon) #6

a może po prostu masz coś gdzieś wyciszone w ustawieniach dźwięku…?


(wuuhacz) #7

Jedyne co widzę wyciszone w ustawieniach to: beztytuuaef.th.png

reszta ustawiona tak jak być powinna


(Technik Elektro) #8

ty masz podłączone głośniki po spdif ? czy pod zielone złącze stereo ?


(wuuhacz) #9

Podłączałem w każde z 3 wejść jakie mam w płycie nigdzie nie ma dźwięku ;/


(Technik Elektro) #10

podłącz do zielonego i w tym oknie gdzie masz spdif odznacz obie fajki…


(wuuhacz) #11

Nadal cisza ;/


(Technik Elektro) #12

masz tego linuxa to go teraz odpal jeśli dźwięk będzie to jest to kwestia konfiguracji którą żeś skopał/namieszał.


(wuuhacz) #13

Musiałbym go instalować…

Nic nie grzebałem w ustawieniach więc nie ma opcji abym coś namieszał


(Technik Elektro) #14

a nie masz, żadnego na płytce ? prawie wszystkie dystrybucje działają jako live cd nie trzeba ich instalować, a menadżer karty dźwiękowej jest ?? usunąłeś wszystkie instalacje sterowników audio ? i zainstalowałeś te ze strony asusa ?


(wuuhacz) #15

Nie ma tak że na ubuntu 10.04 ;/

Menadżer jest wszystko jest zainstalowane tak jak normalnie miałby być dźwięk menadżer, opcje itd w menadżerze audio nawet na eq “skaczą” światełka sygnalizujące głos ale w głośnikach cisza.