Witam, mam problem ponieważ po zainstalowaniu sterowników z płyty nie ma dzwięku. Mam Windows Xp. Nie wiem co mogłem zrobić źle. Może ktoś coś z Was wie. Prosze o pomoc!
xp wykrywa kartę?
podłączyłeś dobrze głośniki?
głośniki są podłączone do zasilania?
Dzieki za szybką odpowiedz.
Xp wykrywa karte.
Głośniki są podłączone prawidłowo.
Tak:)
I właśnie odkryłem że działa dzwięk w słuchawkach. To musi być coś skaszanione w wejsciu dla głośników - nie świeci się tam czerwone światło tak jak w wejsćiu dla słuchawek, ale mi na głośnika najbardziej zależy! ![]()
Może po prostu wszystko jest ok. A ty zapomniałeś że trzeba zamienić Kartę dźwiękową w ustawieniach systemu.
Start/Ustawienia/Panele sterowania/Dźwięk i urządzenia Audio/Zakładka Audio.
Nazwij temat konkretnie. Przeczytaj zasady pisania na forum.
Nie, na to patrzyłem. Zresztą z słuchawek działa a z głośników nie.
podłączasz słuchawki tam gdzie głośniki? jeśli tak to problem rozwiązany…
Bardzo śmieszne.
?
co jest śmieszne?
Nie bardzo śmieszne a poważne.
Podepnij głośniki tam gdzie słuchawki podpinałeś.
Gdybym podłączył je tam gdzie głośniki to i tak by nie było dzwięku.
Próbowałem ale i tak nie wieżyłem że to się uda bo to nie możliwe.
A właśnie że by był, głośniki jak i słuchawki podpinamy do gniazda zielonego, do różowego podpinamy mikrofon.
Tak tylko że to karta na której są dwa wejścia: do słuchawek i mikrofon/głośniki - Ty mówisz o inaczej skonstruowanej.
A właśnie że u kolegi w laptopie są dwa wejście jedno jest na głośniki i słuchawki drugie dla mikrofonu, podłączałem u niego głośniki tam gdzie wcześniej były słuchawki i wszystko grało jak potrzeba.
Masz racje. Może tak być. Pomagał mi kolega i doszedliśmy do tego że to głośniki są zepsute.