Brak dzwięku w laptopie


(Nowson) #1

witam. po czyszczeniu systemu programem Odkurzacz 11.3.0808 Professional cos mi zjadlo dzwiek w laptopie , czytałem co nieco i zauważyłem że w menadzer uzadzen -> kontrolery dzwieku....->kodery-dekodery audio pisze ze to uzadzenie dziala poprawnie ale nie moge uzyc tego uzadzenia.???prosze o pomoc

komp: fujitsu siemens Amilo li1705

system: widows xp


(XMan) #2

Sprawdż w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...

/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.

Sprawdż : Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos

czy masz wybraną kartę dżwiękową.

Przykład :

8512b259604a5d5fm.jpg749d1e22f8a54de2m.jpg

Odkurzacz - Kopie bezpieczeństwa i raporty - Odzyskaj z wybranej kopii.

Jeżeli wcześniej robiłeś tzw. punkt przywracania systemu - Przywróć mój komputer do wcześniejszego stanu.


(Agatonster) #3

nowson ,

Proszę poprawić pisownię w tytule tematu i w opisie problemu. W celu edycji swojego posta proszę skorzystać z przycisku Edytuj przy poście otwierającym temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Nowson) #4

mam tylko coś takiego:

e7d6de5407b82281m.jpg

ale jak daje na zaawansowane to :

5119ae17654c8322m.jpg

a w kodery-dekodery audio nie moge włączyć , dlaczego? :

beb91bb51136b478m.jpg

Już sobie poradziłem...................................................................................... =D ....................................................


(Frog) #5

OT --> Kosz