Brak dzwieku w systemie - problem z instalajca strowników


(Mrs.Incredibles) #1

Podczas isntalacji sterowników dzwięku pojawia sie problem polegajacy na restartach systemu. Sterowniki instalowalem z roznych źródel poprzez te ktore dostarczone byly do plyty glownej, az po roznorakie z internetu, za kazdym razem efektem instalacji jest wystapienie bledu o tym ze sprzet nie moze dzialac poprawie. Sam komputer byl kilka dni temu formatowany, a system instalowany i skanowany na wykrywalnosc wirusów programami; Malwarebytes' Anti-Malware, Spybot - Search & Destroy oraz Zone Alarm PRO.

Karta dźwiękowa Realtek ALC883 @ ULi/ALi M5461 High Definition Audio Controller

Dzieki za pomoc. :wink:


(Asterisk) #2

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na

konkretny. Inaczej temat poleci do śmietnika.


(stalesz) #3

http://www.realtek.com.tw/products/prod ... l=5&Conn=4 Karta zintegrowana,czy PCI ? Jeśli ta pierwsza,podaj typ płyty głównej.System ten sam czy zmieniony ?

-- Dodane 14.11.2009 (So) 17:38 --

Realtek ALC883 @ ULi/ALi M5461 High Definition Audio Controller to są dwie różne rzeczy.Użyj tego narzędzia http://drivers-download-center.org/driv ... ontroller/


(Mrs.Incredibles) #4

Karta zintegrowana

Nazwa płyty głównej ASRock 775Twins-HDTV v2.0

System ten sam


(stalesz) #5

http://driverscollection.com/?H=775Twins-HDTV&By=ASRock Uruchom Scan free


(Mrs.Incredibles) #6

Uruchomilem i co...?

nx4029_2009-11-15%2017-39-08.jpg

tm6206_2009-11-15%2017-41-01.jpg

-- Dodane 16.11.2009 (Pn) 15:29 --

Jest tu kto? :cry:

-- Dodane 17.11.2009 (Wt) 21:53 --

Co za down kazal zainstalowac mi mase programow ktore do niczego mi sie nie przydaly :expressionless: a na koncu zamilikl bez slowa... :x