Brak dźwięku w Windows 7


(Pidus342) #1

Wiem , że na forum jest dużo podobnych tematów , lecz żaden mi nie pomógł i w żadnym nie była przedstawiona moja płyta główna oraz karta dźwiękowa , dlatego postanowiłem stworzyć nowy temat.

Otóż mam problem z dźwiękiem na co wskazuję już tytuł.Zainstalowałem już sporo różnych sterowników , lecz przy każym jest ten sam efekt , czyli komputer pokazuje jakby wszystko było ok tzn. Wszystkie ustawienia głośności są włączone na full.Przy odtwarzaniu jakichkolwiek dźwięków komputer pokazuje , że dźwięk jednak jest odtwarzany , lecz z moich słuchawek , głośników nie wydobywa się żaden dźwięk.

Płyta główna - Foxconn K8M890M2MB

Karta dźwiękowa - Realtek ALC883

Takie problemy miałem kiedyś także na XP , lecz po poszperaniu na forach znalazłem odpowiednie sterowniki.Tutaj mi się to jak na razie nie udaję.


(Neon1992) #2

Próbowałeś tych ze strony producenta płyty głównej?

http://www.foxconnchannel.com/support/downloads_detail.aspx?ID=en-us0001037


(Pidus342) #3

Wiem , że szperałem też na stronie producenta i jakieś stery ściągałem.Dla pewności sprawdzę także te.Za chwilę dam odpowiedź.

Edit@

Niestety przy instalacji wyskakuje błąd.

Nie powiodła się instalacja sterownika Realtek HD Audio.

Dodam jeszcze , że mam Windows 7 x64.


(Neon1992) #4

Jeżeli te nie pomogą to ściągnij te:

Wejdź na stronę: LINK i kliknij GO przy "Vista, Windows7 Driver(32/64 bits) Driver only (Executable file)".


(Zppz) #5

mialem kiedys podobny problem pomogło dopjero umjeszczenje wtyczki od głosnikw w innym/odpowiednim wejsciu i pomogło oczywiscie w kompie :smiley:


(Pidus342) #6

Niestety nie mam możliwości zmienić gniazdka , ponieważ mam dwa ,a jedno jest uszkodzone.Na wcześniejszym Windowsie (XP) wszystko chodziło jak należy.

PS. Neon

Podany przez ciebie drugi sterownik właśnie się ściąga (transfer jest po max 16-18 kB/s).

Edit@

Po ściągnięciu i zainstalowaniu sterownika jest ten sam problem.

Czekam na dalsze propozycje w rozwiązaniu tego problemu...

-- Dodane 24.11.2009 (Wt) 22:40 --

Teraz mam trochę inny problem.Udało mi się włączyć dźwięk , lecz działa on tylko w sterowniku Realtek HD Audio.A właściwie to w zakładce Głośniki gdy testuje dźwięk.W zakładce z słuchawkami nie działa.Kompletnie się teraz zgubiłem... (Do odtwarzania dźwięku cały czas używam słuchawek).

-- Dodane 24.11.2009 (Wt) 23:03 --

Problem rozwiązałem.Do usunięcia

Jeśli ktoś będzie miał podobny problem to podam mu wskazówki:

Ściąga sterownik podany przez Neon1992.Następnie w Realtek HD Audio w prawym górnym rogu klika na zaawansowane ustaw. urządzenia.Następnie w Urządzenie odtwarzania zaznacza '' Równoczesne odtwarzanie dwóch ...... ''.Na końcu wystarczy zmienić , aby głośniki były domyślnym urządzeniem przewodzącym dźwięk.