No to ja już pomysłu nie mam poza reinstalacją systemu…
– Dodane 10.12.2009 (Cz) 20:24 –
A jak wygląda Menedżer urządzeń?
No to ja już pomysłu nie mam poza reinstalacją systemu…
– Dodane 10.12.2009 (Cz) 20:24 –
A jak wygląda Menedżer urządzeń?
no to teraz to ja juz faktycznie leże - będzie musiało być chyba bez dzwięku - bo restartu systemu to ja sobie napewno niezrobie :(- no nic ale dziękuje za pomoc i poświęcenie swojego czasu
ja was proszę, pomóżcie wy mi.
zainstalowałam już czwarty rodzaj sterowników, a komp. ich nie wykrywa.
możecie powiedzieć mi jakie będą dobre i jakie mam wam dać dane z everesta?
prooszę.
Nazwę płyty głównej, znajdziesz na fakturze zakupu komputera, w Evereście czy w CPU-Z.
moja płyta to
Gigabyte GA-945GCMX-S2 v6.6
pomóóżcie.
cullenoowa, najpierw zaktualizuj system (zainstaluj najnowszego Service Packa, a później najlepiej skorzystaj z Microsoft Update), potem na stronę http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv … s2_66.html - najpierw sterowniki do chipsetu, potem do dźwięku - a na końcu prawidlowa-instalacja-bibliotek-directx-t213229.html
ok, dzięki, spróbuję.
– Dodane 27.12.2009 (N) 18:32 –
service pack 3 przerywa instalację w połowie, nie wiedzieć czemu, a te stery wyżej nie działają…
ugh…
Witam nie mam glosu na komputerze potrzebuje sterownikow o nazwe …
VIA|S3G Unichrome Pro IGP
nie podam jaka plyte glowna mam poniewaz nie wykrywa mi pokazuje ze nieznana .
bardzo dziekuje za pomoc !
Świerza instalacja? Żaden program (http://www.dobreprogramy.pl/Identyfikac … ws,85.html - CPU-Z, SIW, AIDA32, Speccy) nie wyświetla nazwy płyty głównej / karty dźwiękowej? Nie masz faktury czy czegoś takiego ze specyfikacją komputera? Nie możesz zajrzeć do środka obudowy i przeczytać co na płycie głównej jest napisane? Co wyświetla się podczas startowania komputera (co mówi BIOS o Twojej płycie głównej)?
Mam ten sam problem. Nie mam dźwięku w komputerze…Za pomoc z góry dziękuję:)
-> Nazwa płyty głównej: Asus TUSL2-C (6 PCI, 1 AGP Pro, 1 CNR, 3 DIMM)
-> Mikroukład płyty głównej: Intel Solano i815EP
-> Multimedia (karta dźwiękowa): Soundblaster Creative CT5880-DCQ
Karta dźwiękowa zintegrowana z płytą główną czy podpinana przez np. PCI? I jak się dokładnie nazywa płyta główna, bo na stronie Asusa jakoś jej nie widzę (najlepiej sam znajdź i podrzuć link).
Płyta główna
Typ procesora Unknown, 2100 MHz
Nazwa płyty głównej Nieznane
Mikroukład płyty głównej Nieznane
Pamięć fizyczna 1024 MB
Typ BIOS’u Award (09/05/07)
To są dane z Everest’a potrzebne sterowniki dodam jeszcze że przy włączeniu komputera jest ten dymek i pisze znalezione urządzenia Audio device on high definition audio bus
Witam, zainstalowalem windowsa Xp profesional i nie mam teraz dzwieku. Dane mojego komputera
Nazwa płyty głównej Gericom N341c2
Mikroukład płyty głównej VIA VT8364A Apollo KL133A / VT8365A ProSavage KM133A
Karta dźwiękowa VIA AC’97 Audio Controller
Dzięki za pomoc
Prosilbym o wytlumaczenie jak to zrobic itd.
Też mam ten problem, po zainstalowaniu windowsa xp home nie mam dźwięku. Prosze o pomoc
Nazwa płyty głównej FIC AU13 (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)
Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce2 Ultra 400
Karta dźwiękowa nVIDIA MCP2 - Audio Codec Interface
Karta dźwiękowa nVIDIA MCP2 - Audio Processing Unit (Dolby Digital)
Niezły bałagan w tym wątku, i właściwie ciężko się już połapać co kto potrzebuje.
Dla wszystkich,którzy mają problemy z dźwiękiem w XP:
Proszę najpierw zainstalować poprawkę KB888111 - Microsoft UAA Bus Driver
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_download_panel/file.php?did=210&file_id=210
i dopiero teraz po restarcie komputera instalować odpowiednie sterowniki.
wielkie dzięki za pomoc
Czesc wam… mam ten sam problem… czy mozecie mi pomóc?
Moja nazwa płyty głownej to: Intel Rock Lake D865PERL (5 PCI, 1 AGP, 4 DIMM)
Mikroukłady : Intel Springdale i856PE
Karta Dzwiekowa : Intel 82801EB ICH5 - AC’97 Audio Controller [A-2/A-3]
PROSZE O POMOC.
Ja mam dość podobny problem dokładniej.
Zrobiłem formata ( z powodu wielu wirusów m.in usunęły mi pliki .exe więc żeby wejść na dysk C/D musiałem robić otwórz i takie tam.
Poprzednio używałem bety 7 bądź po prostu nie pełnej ( nie wiem dokładnie bo się na tym nie znam, dostałem po prostu na płytce od kumpla ) I nigdy nie było żadnego problemu po formacie etc. Niestety płytka się uszkodziła no i dziś zrobiłem formata i zainstalowałem windowsa xp profesionala z service packiem 2 ( ściągnąłem później i wgrałem 3 ). No i problem mam taki.
Mam kartę graficzną Sound Blastera model SB 0570, oprócz tego zintegrowaną.
Zainstalowałem stery do chipsetu itd itp. Karta zintegrowana działa, lecz gdy chcę zainstalować stery do osobnej muzycznej ( kupiłem bo nabyłem również głośniki 5.1 Creative ) wyskakuje problem, że system nie dopuszcza do instalacji. I nic kompletnie na to nie pomaga… Kolega mówił, że przy xp też tak miał ( do tego wyskakuje jakiś komunikat na temat grafiki ). I ogólnie mówi, że jedynie przy xp tak miał i ktoś mu powiedział, że po prostu xp nie gra z jego kompem czy jest za wolny…
Ma ktoś jakiś pomysł ? Jak tak to proszę o odp tutaj bądź na gg z góry wielkie dzięki ! 13046042 mój nr gg.
Pozdrawiam
– Dodane 10.01.2010 (N) 22:01 –
Wystarczy wpisać model karty dźwiękowej w google bądź na stronie intela poszukać tych sterów i na pewno będą, ale pewnie się nie chce…