Wyjaśnij co to znaczy “robiłem formata” bo nie ma takiego określenia. No i wypadało by zainstalować system operacyjny a ty nic o tej czynności nie wspomniałeś.
pablo1997 , instalowałeś wcześniej jakieś sterowniki dźwięku?Jeżeli tak to je usuń.Według producenta twojego laptopa to jest odpowiedni sterownik więc powinien działać.Dla pewności sprawdź jaka to dźwiękówka.Możesz się do tego posłużyć programem SIW, dostępny na DP(wersję nie wymagającą instalacji-portable znajdziesz na Softpedi.) lub Everest.Przed instalacją sterownika dźwięku zainstaluj też Microsoft UAA Bus Driver
witam. Pojawia mi sie napis : Nieprawidłowy sterownik DirectSound. zainstaluj odpowiedni sterownik lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji. Kod błędu 88780078 . potrzebuje jakiś sterowników.
w everescie sprawdziłam, dane.
Pole Wartość
Karta dźwiękowa Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
Witam, zwracam się tu z dziwnym problemem, albowiem mam podłączone głośniki, ale wydobywa się z nich jedynie dźwięk, który ‘nadaje’ Menadżer Realtek HD (jest tam taka opcja Demo audio 3D). Nawet przy włączaniu i wyłączaniu systemu nie ma dźwięku.
Jak jest dźwięk w menadżerze od sterowników to stery muszą być, sprawdź czy w opcjach głośności czy nie ma czegoś wyciszonego, jak to głośniki np 5.1 to zobacz czy głośniki, sub są dobrze podpięte do wyjść na płycie gł.
Jest napisane “brak urządzeń audio” a do głośników nie ma żadnej płyty, nie są one żadnej ‘pro’ firmy. Dobrze podpięte wszystko, nawet ten Menadżer ma podświetlone to zajęte gniazdko
Może kartę masz Radeona HD, GF od serii 8 w górę i przestawione źródło dźwięku, na dźwiękówkę na karcie zamiast tej na płycie, lub spróbuj sterowniki przeinstalować, wcześniej usuń obecne realteka