Brak dźwięku :/


(Megaziomek) #1

Witam

Kupiłem od kolegi płyte główną, wszystko pięknie, ładnie ale okazało się, że nie mam dźwięku. Po pierwszym odpaleniu kompa zainstalowały mi się automatycznie sterowniki C-Media. Próbowałem instalować sterowniki VIA pod swój chipset jednak zawsze pod koniec instalacji resetowało mi kompa i pojawiały się żółte znaki zapytania przy kontrolerach audio w Menadżerze Urządzeń. Proszę o pomoc. Dołączam dane z Everasta bo moze coś wam to pomoże.

Z góry dzięki!

Właściwości płyty głównej

ID płyty głównej 08/08/2002-P4X266E-8235-6A6LW00JC-00

Nazwa płyty głównej VIARAMA U8768

Właściwości magistrali FSB

Typ magistrali Intel NetBurst

Szerokość magistrali 64-bitowy(a)

Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (QDR)

Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz

Przepustowość 4267 MB/sek

Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej

Typ magistrali VIA V-Link

Szerokość magistrali 8-bitowy(a)

Informacje fizyczne płyty głównej

Liczba gniazd procesora 1

Liczba gniazd rozszerzeń 3 PCI, 1 AGP, 1 CNR

Liczba gniazd pamięci 2 DIMM

Urządzenia zintegrowane z płytą główną Audio, LAN

Współczynnik postaci Micro ATX

Mikroukład płyty głównej P4X266E

Mostek północny (Northbridge) VIA VT8753E Apollo P4X266E

Producent płyty głównej

Nazwa firmy Biostar Group

Informacje o produkcie http://www.biostar.com.tw/products/mainboard/index.php3

Uaktualnienie BIOS'u http://www.biostar.com.tw/support/bios/ ... socket=775

Acha i w zakładce Multimedia(w everest) znalazłem Dźwięk PCI/Pnp i tam mam: VIA AC'97 Enhanced Audio Controler PCI.

Może i to coś pomoże.