Brak dżwięku


(Ikirena6) #1

Witam i błagam o pomoc. Jak sprawdzić jakiego potrzebuję sterownika do dżwięku.

Płyta główna ECSP4VXASD2+

Windows xp profesional 5.1.2600

wersja family 15 model 1 stepping

szybkość 1700Mhz

PID 55034-647-5322661-23804

Od tygodnia szukam w internecie i nie mogę znależć. Na stronie producenta też nie mogę znależć.

Zrobiłam restart komputera i nie mam dżwięku. Pomóżcie.

Dżwięków systemowych też nie ma.


(kliszka) #2

Wypadałoby zacząć od odinstalowania poprzedniej wersji sterowników. Możesz to zrobić za pomocą tego programu : Revo Uninstaller ,który znajdziesz tutaj:

http://www.dobreprogramy.pl/Revo-Uninst ... 15794.html , następnie przeczyść komputer CCleaner -em , ( podaję stronkę -

http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner,Pr ... 13061.html . dopiero teraz możesz ściągnąć sterowniki do swojej karty dźwiękowej ( zintegrowanej z płytą główną Twojego komputera ) . Zainstalować ,zrobić restart komputera i ....cieszyć się dźwiękiem.

http://www.programs.pl/program,682,1.html - link do sterów dźwięku... :lol:

Tak na marginesie ,czy to jest laptop ? jeżeli tak to stery do muzy mogą być inne... Podaj model...


(Ikirena6) #3

Dziękuję za odpowiedż. Dopiero weszłam na stronę. Cały czas szukam w internecie co z tym zrobi. Zainstalowałam sterownik Vinyl AC'97 Codec Combo Driver (WDM) i nie mogę go odinstalować. Koszmar.

To nie jest laptock.

Zaraz dostosuję się do tych rad. Już mam mętlik w głowie.

-- Dodane 15.01.2010 (Pt) 18:22 --

Nie mogę znalężć tego sterownika w komputerze i nie mogę go odinstalować.


(kliszka) #4

Nie mogę znalężć tego sterownika w komputerze i nie mogę go odinstalować.


(Ikirena6) #5

DziękujęAutoFix [V5.2.3790.67]

Time [2010-01-18 16:23:31]

Microsoft Windows Version [5.1 (Dodatek Service Pack 3) <2600>]

Test [The Shell Hardware Detection service is running.] - Instance [N/A]:

Result [AutoStart Setting]: OK

Result [The Shell Hardware Detection service is running.]: OK

Test [Policies] - Instance [E]:

Result [HKCU...\Policies!NoDrives]: OK {Absent}

Result [HKCU...\Policies!NoDriveAutorun]: OK {Absent}

Result [HKCU...\Policies!NoDriveTypeAutorun]: OK {Present}

Result [HKLM...\Policies!NoDrives]: OK {Absent}

Result [HKLM...\Policies!NoDriveAutorun]: OK {Absent}

Result [HKLM...\Policies!NoDriveTypeAutorun]: OK {Absent}

Result [Driver level policies]: OK {

HKLM...\Services\cdrom!Autorun (Present)

HKLM...\Services\cdrom\Parameters!Autorun (Absent)

HKLM\System\CCS\Enum...!AlwaysEnable (Absent)

HKLM\System\CCS\Enum...!AlwaysDisable (Absent) }

Test [Drive Notification] - Instance [E]:

Result [Legacy Notification]: Problems

Result [AutoPlay V2 Notification]: Problems {

Service (Silent)

Shell (Deaf) }

>> Repair << [Legacy AutoPlay Event]

Step: No steps to take.

Result: This AutoPlay setting cannot be fixed. Either the device is malfunctioning, or the wizard cannot determine the problem.

>> Repair << [Autoplay V2 Event]

Step: No steps to take.

Result: This AutoPlay setting cannot be fixed. Either the device is malfunctioning, or the wizard cannot determine the problem.

>> Required action: The wizard found problems but cannot fix them -> None

, już mam dżwięk tylko teraz autoodtwarzanie nie działa. Załączam kopię z autofixa.

Proszę o pomoc.


(kliszka) #6

Nadal jednak uważam ,że należy odinstalować stery które masz przeczyścić rejestr i zainstalować stery , do których link podałem Ci wcześniej ...

http://www.programs.pl/program,682,1.html

-- Dodane 18.01.2010 (Pn) 18:52 --

Co do auto odtwarzania :

Otwórz notatnik i wklej

Code:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]

"NoDriveAutoRun"=-

"NoDriveTypeAutoRun"=dword:00000091

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdrom]

"AutoRun"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer]

"NoDriveAutoRun"=-

"NoDriveTypeAutoRun"=dword:00000091

zapisz jako plik.reg >> wszystkie pliki >> scal z rejestrem >> restart

-- Dodane 18.01.2010 (Pn) 18:53 --

Albo zobacz tutaj : naprawa-funkcji-autorun-t175505.html


(Ikirena6) #7

Dziękuję, już mam dżwięk. Moja wina, żle włożony przewód.Temat zakończony.

-- Dodane 17.03.2013 (N) 4:51 --

Witam. Znowu ten sam problem, nie ma dżwięku..

Jak wkleić raport z everestu?