Brak ikon w aplecie Konta użytkowników w Panelu sterowania


(Spam) #1

Mam problem z ikonami w aplecie Konta użytkowników w Panelu sterowania - nie wyświetlają się, co zresztą widać na screenie:

bf4ee5eee3513883m.png

System czyściłem od czasu do czasu jedynie CCleanerem, ale wątpię, żeby była to wina tego programu. Żadnego rodzaju szkodników nie mam ani nigdy nie miałem. Nie używałem także żadnych programów do zmiany wyglądu systemu. Mam Windows XP SP2.

Proszę o pomoc w przywróceniu ikon.


(aju) #2

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=40957&

Co prawda topic pod 98 ale program istnieje również pod xp.

tuneup również ma możliwość odbudowy ikon.


(Spam) #3

Nie pomogło. Być może chodzi tutaj nie o ikony, ale o obrazki...


(Piotr P.) #4

Pewnie masz je wylaczone w rejestrze:

Wejdz do klicza:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows

NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList

W prawym oknie zmien wartosci DWORD o nazwie kotna np. Piotr = z 0 na1,

Pawel= z 0 na 1 itd. - takie nazwy jakie masz zalozone konta.

Zamknij edytor rejestru i wyloguj

PS. Jesli nie masz takich wartosci w rejestrze to je dopisz z wpisem w okienko dane wartosci 1


(Spam) #5

Nie chodzi o listę użytkowników, tylko o obrazki, które powinny być w miejscach kwadratów z X na screenie.

Złączono Posta : 04.08.2006 (Pią) 13:30

Dodam jeszcze, że polecenie sfc /scannow nie pomogło :frowning:

Złączono Posta : 11.08.2006 (Pią) 13:17

Pozwoliłem sobie odświeżyć temat, jako że problem pozostał nierozwiązany :oops: