Brak internetu avast 10050 error


(Szuwal) #1

Witam

Mam podobny problem do

avast-blad-10050-oraz-brak-internetu-t523188.html

Mianowicie nie komp nie chce mi sie polaczyc z internetem.

Najpierw zastosowalem sie do

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2439725.html

Nie pomoglo. oto wyniki z raportu OTL

Extras

http://wklej.org/id/1009549/

OTL

http://wklej.org/id/1009553/

Bardzo prosze o pomoc. Przepraszam za brak polskidch znakow. Jestem za granica i korzystam z hiszpànskiego komputera.

Z powazaniem , Dawid


(Atis) #2

Wygląda na to, że brakuje usługi systemowej AFD:

Spróbuj przywrócić system do czasu przed awarią:

Wszystkie programy > Akcesoria > Narzędzia systemowe > Przywracanie systemu

Pobierz i uruchom Farbar Service Scanner

Zaznacz wszystkie pozycje i kliknij Scan.

Pokaż raport z tego programu.


(Szuwal) #3

Dziekuje za szybka odpowiedz.

NIe moge przywrocic systemu. Tak mi Windows odpowiada po calej procedurze. Natomiast raport wyglada tak

http://wklej.org/id/1009736/

pozdrawiam


(Atis) #4

Brakuje klucza rejestru i sterownika:

Poza tym uszkodzone są inne usługi.

Prawdopodobnie ma to związek z infekcją rootkitem ZeroAccess (Sirefef).

Nie wiem w jakim celu skopiowałeś sterownik do System32:

Prawidłowy sterownik znajduje się w Drivers :

Pobierz i rozpakuj archiwum:

http://sendfile.pl/302011/AFD.zip

  1. Plik afd.sys skopiuj do: C:\WINDOWS\system32\ Drivers

  2. Kliknij prawym na pliku FIX i wybierz Scal.

Pobierz i uruchom ESET ServicesRepair

Postępuj zgodnie z zaleceniami programu.

Po restarcie utwórz nowy raport z Farbar Service Scanner.

Napisz jak wygląda sytuacja z połączeniem sieciowym.


(Szuwal) #5

Zaczne od tego ze rozpakowany plik FIX nie ma takiej opcji jak Scal. Na pierwszej pozycji jest combinar laczyc.

Postepujac Dalej z instrukcia. system sie naprawial i przy ponownym uruchomieniu jak zwykle wyskoczyl blad przy wylaczaniu z charakterystycznym dzwiekiem dla windowsa.

System sie uruchomil, polaczenie dalej nie dziala, polaczenie kablowe. Widzi, probuje polaczyc ale nie laczy.

oto raport

http://wklej.org/id/1009927/

Z powazaniem, Dawid


(Atis) #6

Nic nie zostało wykonane, bo nawet nie skopiowałeś pliku.

Nadal brakuje klucza i sterownika afd.sys, więc musisz bardziej się postarać.