Brak internetu Nesotrada-Asmax 904u


(Kruk I) #1

ąęśćłńóżź

Witam mam usługę neostrady ale mam własny modem (jak w temacie) Podłączony złączka ethernetową(nie USB)

Ktoś tu miał przed chwilą temat też z tym modemem ale jemu na:

ping 213.180.130.200

coś tam zwracała u mnie wyświetla unreachable próbówałem zrobić tak jak tutaj-pkt. 10.2.1 piszą, ale

# ifconfig

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr xx:xx:xx:xx:xx:xx 

//[SIZE="2"]inet addr:192.168.0.3 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0[/SIZE][COLOR="SeaGreen"] [SIZE="3"]-->tu nie powinno czegoś takiego być??(u mnie nie ma)[/SIZE][/COLOR]


          UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1

          RX packets:54 errors:0 dropped:2589223245 overruns:0 frame:0

          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

          collisions:0 txqueuelen:1000 

          RX bytes:3240 (3.2 KB) TX bytes:0 (0.0 B)

          Interrupt:219 Base address:0xa000 


lo Link encap:Local Loopback  

          inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0

          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host

          UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1

          RX packets:2 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

          TX packets:2 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

          collisions:0 txqueuelen:0 

          RX bytes:100 (100.0 B) TX bytes:100 (100.0 B)

# route

Kernel IP routing table

Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Ifac

Próbowałem też

gedit /etc/resolv.conf

wklepałem

nameserver 208.67.222.222

nameserver 208.67.220.220

kliknąłem save ale potem jak znowu klepałem #gedit(...) to już był pusty

Internetu dalej nie ma, może mi ktoś pomóc? :slight_smile:

EDIT:

nie wiem czy to się przyda, ale jak wcisnąłem cmd->ipconfig /all

Default Gateway 10.0.0.2

DHCP Server 10.0.0.2

DNS Servers 10.0.0.2

EDIT: poprawione,sry za dubel


#2

Kruk I , na forum używamy polskich znaków (ż, ł, ć, ś, ą itp.). Proszę wyedytować swojego posta i poprawić co trzeba. Niezastosowanie się do prośby będzie skutkowało przeniesieniem tematu do śmietnika.


(Kruk I) #3

Prosilbym o jakakolwiek wskazowke


(roobal) #4

Jesteś pewien, że router jest dobrze skonfigurowany? I czy poprawnie obsługuje neo?

Adres przez router na bank przydzielany przez DHCP, wklep w konsoli

dhclient eth0

Pozdrawiam!


(Kruk I) #5

wyświeyliło mi się coś takiego

Internet Systems Consortium DHCP Client V3.1.1 

Copyright 2004-2008 Internet Systems Consortium. 

All rights reserved. 

For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/ 


Listening on LPF/eth0/00:19:66:a0:2b:be 

Sending on LPF/eth0/00:19:66:a0:2b:be 

Sending on Socket/fallback 

DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 4 

DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5 

DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6 

DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 9 

DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 15 

DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 12 

DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 7 

DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 3 

No DHCPOFFERS received. 

No working leases in persistent database - sleeping

Dalej brak połączenia