Brak karty dźwiękowej

te pierwsze sterpwniki sa do 32 bitowego a ja mam 64 czy moglbys podac mi link czy cos do takich sterownikow?

a co do tych poprawek to nie moge ich zainstalowac. juz przy pierwszej wyskakuje mi jakis blad po rosyjsku

Mogłeś od razu napisać, że masz WIndowsa 64-bitowego.

W tym przypadku:

wybrałeś sterownik audio z pozycji WinXP 64bit? Taki powinieneś wybrać.

ja tam 64 bitowego nie widze a 32 nie chce mi zainstalowac

Jest, tylko się przypatrz.

Spróbuj ten link (czasami działa) :arrow: Klik

dziekuje bardzo dzwiek odzyskany po paru tygodniach dzieki waszej pomocy jestem bardzo wdzieczny ;))

ok zapamietam teraz juz tu na necie mam pozadna instrukcje obslugi dzieki jeszcze raz wielkie :wink:

mam ten sam problem, czy jak mam płytę główną Asus S96S Series Notebook to mogę tak samo postąpić jak kolega któremu pomogliście?

moreno-89 , jaki posiadasz system operacyjny ?

XP (chciałem zainstalować Vistę ale nie czytało płyty nie wiem dlaczego!?)

Pobierz program Everest Ultimate Edition.

Otwórz program, ikona Komputer, ikona Podsumowanie i spisz informacje z pozycji:

-> Mikroukład płyty głównej

-> Multimedia (karta dźwiękowa)

Mikroukład : intel crestline-PM PM965

multimedia: Realtek ALC883 @ Intel 8280HBM ICH8M - High Definition Audio Controller

moreno-89 , najpierw pobierz i zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Następnie wejdź na tą stronę.

Kolejno wybieraj:

-> Notebook

-> Drivers

-> UAA

Po kliknięciu na przycisk “Szukaj” rozwiń drzewko Audio i pobierz poprawkę UAA Bus Driver klikając na przycisk Global. Po pobraniu i zainstalowaniu poprawki uruchom ponownie komputer.

Teraz ponownie wejdź na tą stronę.

Kolejno wybieraj:

-> Notebook

-> Drivers

-> Audio

Po kliknięciu na przycisk “Szukaj” rozwiń drzewko Audio.

Zjedź prawie na sam dół strony i pobierz Realtek Audio Diver for WIN XP (jest tylko jedna taka pozycja !). Po pobraniu i instalacji sterownika uruchom ponownie komputer.

Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).

działa! wielkie dzięki :slight_smile: normalnie geniusz z Ciebie :smiley: a mam jeszcze takie dwa pytania, jedno jest w temacie: viewtopic.php?f=15&t=269818

a drugie to dlaczego nie poszedł autorun Visty a XP bez problemu?

Witam!

Ja mam identyczny problem z tym ze robilem tak:

Po instalacji windy, zainstalowalem stry audio, ktore nie weszly, potem poszlo do usb i ethernetu. Nastepnie grafa i nowe stery do chipsetu. Pozniej patrze w sprzecie ze nie ma audio zainstalowane tylko wykrzyknik przy tym i nic sie nie da zrobic, ani uaktualnic ani usunac, bo niby potrzebne do funkcjonowania windy. OK, poszukalem problemu i m.in. trafilem na to forum. Zainstalowalem te poprawki, juz mialem najnowsze stery do chipsetu i nic. Nadal nic :confused:

Mam Win XP Pro 32bit, plyte asus P5KC z karta realtek’a

Prosze bardzo o jeszcze jakies sugestie…

Pzdr

kamil_k , najpierw pobierz i zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej.

Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Następnie pobierz i zainstaluj Microsoft UAA Bus Driver.

Następnie pobierz i zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).

Nooo, wlasnie chcialem napisac, ze sformatowalem kompa i zrobilem wszystko w odpowiedniej kolejnosci. Czyli tak jak napisales, stery di chipsetu, potem latki i na koncu stery do audio…uffff ale gufno :stuck_out_tongue:

Dzieki za Twoj czas i chec pomocy, doceniam to.

Pozdrawiam serdecznie

Kamil

kamil_k , zakładam, że w Menadżerze Urządzeń masz żółte znaki zapytania, bądź wykrzykniki. W jakich pozycjach ?

Czy po zainstalowaniu Microsoft UAA Bus Driver system wykrył kartę dźwiękową jako nieznane urządzenie ?

Juz jest wszystko ok, trzeba sie trzymac kolejnosci :slight_smile:

Pzdr

witam, kolego “seba86” mam do ciebie ogromną prośbe i jeśteś chyba moją ostatnią nadzieją, problem mam podobny co poprzedni koledzy, rónież brak karty dźwiekowej, również formatowałem, poźniej Win Xp zaintalowałem i do teraz nie mogę sobie poradzić z tą kartą…ściągnołem nawet (tak mi się wydaje że dobre sterowniki do płyty głównej) ale dalej nic… przy zakładze Dźwięk…jest kominukat “błąd Kod 10” - BArdzo cię prosze o pomoc

Płyta główna ECS VIA- K7VZA

Chipset KT133A

Audio Realtek AC 97