te pierwsze sterpwniki sa do 32 bitowego a ja mam 64 czy moglbys podac mi link czy cos do takich sterownikow?
a co do tych poprawek to nie moge ich zainstalowac. juz przy pierwszej wyskakuje mi jakis blad po rosyjsku
Mogłeś od razu napisać, że masz WIndowsa 64-bitowego.
W tym przypadku:
wybrałeś sterownik audio z pozycji WinXP 64bit? Taki powinieneś wybrać.
ja tam 64 bitowego nie widze a 32 nie chce mi zainstalowac
dziekuje bardzo dzwiek odzyskany po paru tygodniach dzieki waszej pomocy jestem bardzo wdzieczny ;))
ok zapamietam teraz juz tu na necie mam pozadna instrukcje obslugi dzieki jeszcze raz wielkie 
mam ten sam problem, czy jak mam płytę główną Asus S96S Series Notebook to mogę tak samo postąpić jak kolega któremu pomogliście?
moreno-89 , jaki posiadasz system operacyjny ?
XP (chciałem zainstalować Vistę ale nie czytało płyty nie wiem dlaczego!?)
Pobierz program Everest Ultimate Edition.
Otwórz program, ikona Komputer, ikona Podsumowanie i spisz informacje z pozycji:
-> Mikroukład płyty głównej
-> Multimedia (karta dźwiękowa)
Mikroukład : intel crestline-PM PM965
multimedia: Realtek ALC883 @ Intel 8280HBM ICH8M - High Definition Audio Controller
moreno-89 , najpierw pobierz i zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Następnie wejdź na tą stronę.
Kolejno wybieraj:
-> Notebook
-> Drivers
-> UAA
Po kliknięciu na przycisk “Szukaj” rozwiń drzewko Audio i pobierz poprawkę UAA Bus Driver klikając na przycisk Global. Po pobraniu i zainstalowaniu poprawki uruchom ponownie komputer.
Teraz ponownie wejdź na tą stronę.
Kolejno wybieraj:
-> Notebook
-> Drivers
-> Audio
Po kliknięciu na przycisk “Szukaj” rozwiń drzewko Audio.
Zjedź prawie na sam dół strony i pobierz Realtek Audio Diver for WIN XP (jest tylko jedna taka pozycja !). Po pobraniu i instalacji sterownika uruchom ponownie komputer.
Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).
działa! wielkie dzięki
normalnie geniusz z Ciebie
a mam jeszcze takie dwa pytania, jedno jest w temacie: viewtopic.php?f=15&t=269818
a drugie to dlaczego nie poszedł autorun Visty a XP bez problemu?
Witam!
Ja mam identyczny problem z tym ze robilem tak:
Po instalacji windy, zainstalowalem stry audio, ktore nie weszly, potem poszlo do usb i ethernetu. Nastepnie grafa i nowe stery do chipsetu. Pozniej patrze w sprzecie ze nie ma audio zainstalowane tylko wykrzyknik przy tym i nic sie nie da zrobic, ani uaktualnic ani usunac, bo niby potrzebne do funkcjonowania windy. OK, poszukalem problemu i m.in. trafilem na to forum. Zainstalowalem te poprawki, juz mialem najnowsze stery do chipsetu i nic. Nadal nic 
Mam Win XP Pro 32bit, plyte asus P5KC z karta realtek’a
Prosze bardzo o jeszcze jakies sugestie…
Pzdr
kamil_k , najpierw pobierz i zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej.
Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Następnie pobierz i zainstaluj Microsoft UAA Bus Driver.
Następnie pobierz i zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.
Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).
Nooo, wlasnie chcialem napisac, ze sformatowalem kompa i zrobilem wszystko w odpowiedniej kolejnosci. Czyli tak jak napisales, stery di chipsetu, potem latki i na koncu stery do audio…uffff ale gufno 
Dzieki za Twoj czas i chec pomocy, doceniam to.
Pozdrawiam serdecznie
Kamil
kamil_k , zakładam, że w Menadżerze Urządzeń masz żółte znaki zapytania, bądź wykrzykniki. W jakich pozycjach ?
Czy po zainstalowaniu Microsoft UAA Bus Driver system wykrył kartę dźwiękową jako nieznane urządzenie ?
Juz jest wszystko ok, trzeba sie trzymac kolejnosci 
Pzdr
witam, kolego “seba86” mam do ciebie ogromną prośbe i jeśteś chyba moją ostatnią nadzieją, problem mam podobny co poprzedni koledzy, rónież brak karty dźwiekowej, również formatowałem, poźniej Win Xp zaintalowałem i do teraz nie mogę sobie poradzić z tą kartą…ściągnołem nawet (tak mi się wydaje że dobre sterowniki do płyty głównej) ale dalej nic… przy zakładze Dźwięk…jest kominukat “błąd Kod 10” - BArdzo cię prosze o pomoc
Płyta główna ECS VIA- K7VZA
Chipset KT133A
Audio Realtek AC 97