A problem tkwi w tym, że nie mogę się zalogować na koncie administratora w XP.
Wyskakuje monit o błędnym haśle. Gdy zaś wejdę na konto Gość i z niego chce sie przelogować na konto admin to po prostu wyskoczy pulpit i znów
wskoczy na okno logowania :?
Próbowałem zrobić naprawę windowsa, lecz nie idzie, ponieważ po podaniu hasła pokazuje że niewłaściwe:/
Dodam że problem wystąpił po użyciu programu do tzw. polepszania/akcceleracji kompa:? (to był błąd) Niestety ni pamiętam nazwy programu
Zrobiłbym formata ale mam na nim ważne pliki oraz linuxa, a jak wiadomo po zainstalowaniu windowsa gdy już istnieje linux, to windows nadpisuje GRUBa i moje ubuntu nie mogłoby się włączyć:/
Ma ktoś może jakiś pomysł na to? Byłbym wdzięczny!
Hmm, co prawda nie jest to zgodne z forum dobreprogramy ale podam Ci pewien sposób na uzyskanie hasła administratora Trzeba sobie pomagać. Na tej - http://ophcrack.sourceforge.net/ stronie znajduje się zmodyfikowany linux do wyciągania haseł z windowsa. Poprostu nagrywasz obraz na płyte i odpalasz z niej, reszte robi za Ciebie program i wywala hasełka na konta windowsowe Żeby ściągnąć obraz wejdź do działu download i w tabelce OPHcrack-livecd jest do ściągnięcia obraz płyty Powodzenia życzę.
P.S. Jak co to wal pod gg:) Do 18 będę przy kompie.
Uruchom komputer w Trybie awaryjnym. Kliknij konto administratora (w tym przypadku hasło nie jest wymagane) i po zalogowaniu przejdź do Panelu sterowania i otwórz Konta użytkowników. Następnie otwórz swoje konto i kliknij “Zmień hasło”, następnie wpisz nowe hasło i uruchom kompa w normalnym trybie.