Brak neta skype działa


(Grzegorzwolniak) #1

witam mam taki problem miałem internet wszystko było ok zmieniłem operatora i problem internet powinien być ale go nie ma co ciekawe skype działa bez problemu a gdy włanczam przeglądarke wyskakuje że go brak prosze pilnie o pomoc teraz pisze z komputera u sąsiada za pomoc z góry dziękuję


(system) #2

Albo kliknij ikonke z ekranem na pasku zadań i osługi i napraw =D>


(Grzegorzwolniak) #3

niestety nic nie daje kliknięcie na ikone na pasku zadań


(Erufenrito) #4

Też tak czasami (rzadko ale jednak) mam - problem u mnie znika po kilku min lub godz - zależy czy operator zareaguje dostatecznie szybko :wink:

Możliwe, że to tylko chwilowe lub potrwa kilka godz. możesz zaczekać do jutra do popołudnia a jak problem będzie dalej to zadzwonić do operatora :wink:


(Grzegorzwolniak) #5

poczekać można tyle ze problem ten jest od czwartku i dziwne jest to że na pasku zadań ikona pokazuje że internet jest skype działa bo rozmawiam przez niego a przegladarka nie działa


(stasio77) #6

Witam.

Sprawdź we właściwościach karty sieciowej ustawienia dns. Może Twój nowy operator preferuje swój serwer dns.

Dla sprawdzenia wpisz w pasku adresowym przeglądarki 212.77.100.101 powinna otworzyć się główna strona portalu wp.pl.

Pozdrawiam Stasiek.


(Grzegorzwolniak) #7

niestety po wpisaniu w pasku adresowym 212.77.100.101 przeglądarka windowsa łączy się ale ale wyskakuje brak łącznosci tylko dlaczego skype działa a przeglądaka nie?


(XMan) #8

Przeczyść komputer CCleanerem.

/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.

CCleanera używaj zawsze po deinstalacji programów, sterowników oraz częstym surfowaniu w internecie.

Nic nie zmieniaj w jego ustawieniach, wystarczy :

u góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner

póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.

Sprawdź na innych DNS-ach :

Open

208.67.222.222

208.67.220.220


lub TP.SA.

194.204.159.1

194.204.152.34


lub Google

8.8.8.8

8.8.4.4

dnso.th.jpg


(Drago O) #9

rozwiązanie( jeśli nadal nie działa, bo nie napisałeś) jest bardzo proste... w opcjach internetowych (nie karty sieciowej) masz zakładkę połączenia, prawdopodobnie masz tam dodane połączenie pozostałe po poprzednim operatorze lub gdy klikniesz na ustawienia LAN: musisz ustawić automatycznie i wyłączyć server proxy...

pozdrawiam :slight_smile:


(Mordalski Bojanowski) #10

A ja mam bardzo podobny problem tyle że:

Od kilku dni mam dość poważny problem z internetem.Może zacznę od początku. Posiadam router Netgear, który połączony jest przez kabel. Mam w domu 3 komputery. 2 laptopy (system Xp i Vista) i jeden stacjonarny (system Windows 7). Internet śmigał bez problemu aż do pewnego czasu. Teraz raz jest raz nie ma... tzn jest napisane, że jest podłączone do internetu ale nie wchodzą strony www. Za to np. konferencje na Skype można prowadzić bez problemu. Jest to stałe łącze w firmie która dostarcza mi internet powiedziano mi że u nich sygnał jest. Sprawdziłem więc router (były że wpisane DNS-y). Ale dzień w dzień po godzinie 18 co chwila rozłącza się (nadal jest napisane że jest połączone). Zainstalowałem program antywirusowy ... wszystko jest ok. Router też dobrze ... (chciałem go zresetować ale nie wiem jak to zrobić) może to coś pomoże. Walczę z tym i walczę i nie mogę sobie poradzić. Proszę was o pomoc albo podpowiedź co mam robić. Potrzebuję wraz z żoną internetu do pracy a tak się pracować nie da. Z góry dziękuję.


(Erufenrito) #11

Podaj model tego routera


(Mordalski Bojanowski) #12

Fajnie że się ktoś odezwał.

Podaje model: NETGEAR Wireless-G 54 Router WGR614

Wiem gdzie się go restartuje (chciałem ale nie mogłem go zrestartować) żeby ustawić go od nowa bo może tutaj jest problem.

Dzięki za odpowiedź.