Brak obrazków na www IE


(Venice3000) #1

Witam!!

Ostatnio spotkałem się z następującym problemem podczas pracy na swoim komputerze:

:arrow: otóż na niektórych stronach z obrazkami z rozszerzeniem .gif zauważyłem niekompletną formę,

:arrow: w miejscach gdzie się miały znaleźć występuje "czerwony X" - tzw. błąd wyświetlania,

:arrow: na innym komputerze wszystko jest wyświetlane w komplecie,

:arrow: próbowałem odświeżać stronę, a także wymuszać pokazanie obrazu - jednak bez skutku.

[-o<

Pozdrawiam!

Venice3000 :3majsie:


(De Niro) #2

panel sterownia-> opcje internetowe-> Zaawansowane

Gdzie zaznacz potrzebne Ci opcje :wink:


(Venice3000) #3

Jednak nic podobnego. Zaznaczam jeszcze raz że mam tylko problem z obrazkami .gif - reszta jest poprawnie wyświetlana :!:


(De Niro) #4

wyczyść pliki Temp, %temp% oraz Temporary Internet Files, oraz włącz automatyczne

sssis5.jpg


(Monczkin) #5

Venice3000 nie używasz żadnego programu typu "Internet Security" ??

niektóre programy blokują gify.


(Venice3000) #6

Do ochrony kompa nie mam nic szczególnego - wymienię tutaj tylko Avasta, więc wydaje mi się że w tym problemu nie ma co szukać.

De Niro - jak wykonam podane przez Ciebie czynności to postaram się dać odpowiedź, czy pomogło.

A swoją drogą dzięki za zainteresowanie tematem :slight_smile:


(De Niro) #7

to może dodam jak oczyścić dane foldery, start-> uruchom

Usuwanie Temp'a użytkownika

Usuwanie Temporary Internet Files

Usuwanie Temp'a systemowego

Gdzie należy usunąć całą zawartość pliku TEMP, i wszystko radze zrobić w Trybie Awaryjnym.