Brak obrazów na stronie?


(Peter S3) #1

Stworzyłem stronę i dodałem do niej obrazki! A gdy ją opublikuję to tych obrazków nie widać! PROSZĘ O POMOC! !!


(Skr3czu) #2

Moze zle podales sciezke do nich ?


(Daghda) #3

(Peter S3) #4

Mam podać nazwe strony??? http://www.tuning07.republika.pl


(Airborn) #5

np.

obrazek nie znajduje się na serwerze, lub znajduje się w innej lokalizacji, lub ma inną nazwę, lub nazywa się np. images5.JPG (liczy się rozmiar rozszerzenia pliku)


(Daghda) #6

07piotrek , hm - adres Twojego konta to http://www.tuning... a obrazek ma odwolanie do

http://republika.pl/moto-tuning07/images/images5.jpg
  • masz konto "tuning07" czy "moto-tuning07"?

(Daghda) #7

Ja uciekam do domu. Sprawdz poprawnosc nazwy konta, linkowanie, itp. Zmien sobie tez program do tworzenia www - np. na Pajaczka.

Pozdrawiam.


(Peter S3) #8

Mam konto tuning07 Adres : :http://www.tuning07.republika.pl/


(fiesta) #9

Sprawdź poprzez klienta ftp czy na serwerze w lokalizacji:

moto-tuning07/images/images5.jpg

Znajduje się plik o nazwie images5.jpg.

Jeżeli go tam nie ma, to jakim cudem ma być wyświetlany na stronie ??


(Skr3czu) #10

To jest poprawny adres do obrazka:


(fiesta) #11

To w kodzie źródłowym musisz zmienić linijkę:

[/code]


na:

[code] images5.jpg

I dzięki tej "cudownej" :stuck_out_tongue: zmianie obraz powinien sie pojawić na stronie.

A na drugi raz pamiętaj o podaniu dokładnej ścieżki dotępu.

8)


(Kpc21) #12

I wtedy nawet, jeśli przeniesiesz stronę na inny serwer, nie będziesz musiał zmieniać ścieżek do grafik.


(Peter S3) #13

A tak przy okazji dałem na stronce tło dźwiękowe i przy podglądzie jest a gdy opublikowałem to niema...,nie słychać !!


(system) #14

Sprawdź czy to zadziała :

autostart="true" hidden="true" width="0" height="0">

(Tomaszek Siedlce) #15

znaczy silniczek? ja słyszałem