Brak polaczenia z inter. przez livebox przy wył. dysku zew


(Atomicamemorystudio) #1

Witam!!

Mam taki problem. Otóż gdy włączam system i w trakcie uruchamiania systemu również liveboxa jest wszystko ok. Wszystko sie tam uruchamia dobrze i po kolei łączy sie z netem pokazuje, sie że nie ma uprawnień do połączenia sie z netem. Wyłączyłem liveboxa i uruchamiam go ponownie i nadal to samo. Okazuje, się że jeżeli nie mam włączonego dysku zewnętrznego przy starcie liveboxa to on wyskakuje z tym błędem, a gdy mam włączony dysk to wszystko normalnie odnajduje i net dziala. Co z tym zrobić?

Z góry dzieki za pomoc!


#2

programer97 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Poza tym, na forum używamy polskich znaków (ż, ł, ć, ś, ą itp.). Proszę wyedytować swojego posta i poprawić co trzeba.

W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika.


(Qmbbsbadvv) #3

Żeby można było Ci pomóc musisz określić:

  1. która wersja Livboxa?

  2. Jak masz podłączony komputer : - kabel? czy WiFi?, USB?

  3. Gdzie się pojawia taki komunikat? w panelu administracyjnym Livboxa czy w przeglądarce jak chcesz otworzyć stronę startową?


(Atomicamemorystudio) #4
  1. druga wersja

2 kabel usb

  1. w polaczeniu lokalnym (panel liveboxa)

(adpawl) #5

Jeżeli masz możliwość - podłącz kablem ethernetowym.

W przeciwnym wypadku przeinstaluj Liveboxa, spróbuj też zmienić gniazdo usb.


(Atomicamemorystudio) #6

dalej to samo jest.